Завантаження ...
banner
banner

Повернули з потойбіччя: працівниці Ніжинської амбулаторії №9 врятували чоловіка

Повернули з потойбіччя: працівниці Ніжинської амбулаторії №9 врятували чоловіка фото

22 лютого ніжинка Анна Стельникович опублікувала у соцмережі пост: вона стала свідком того, як медпрацівники рятували життя людині напроти амбулаторії №9 по вул. Успенській. Авторка приклала до посту дві світлини, - пише Nizhyn Post.

Ми звернулися за коментарями до керівника КНП “Ніжинський центр первинної медико-санітарної допомоги” Оксани Андріївни Калініченко. Вона підтвердила, що такий випадок дійсно мав місце, і вона пишається своїми колегами, які завдяки своєчасним та професійним діям врятували життя чоловіка.


Фото: Рятувальна операція

Далі з нами поспілкувалися сімейний лікар Марина Андрюшкіна, лікар-педіатр Анастасія Головій, медсестра Тетяна Костюкова. Саме вони вчора стали тими героїнями, про яких сьогодні говорив Ніжин, хоча самі медпрацівники такими себе не вважають, бо, кажуть, просто робили свою роботу. У процесі до реанімаційних дій долучилася ще й медсестра Тетяна Катруха.

Як все було? До сімейного лікаря Марини Андрюшкіної звернулась реєстратор Тамара Іванівна і повідомила, що напроти амбулаторії лежить чоловік. Біля нього вже скупчились люди. Серед них була і медсестра з приватної лабораторії, яка розташована поруч. Лікар М. Андрюшкіна схопила найнеобхідніше і миттю опинилася на іншій стороні вулиці. Одна з присутніх жінок сказала, що “швидку” вже викликали.

Зі слів Марини Андрюшкіної, чоловік був дуже блідий, хрипів. Пульс не простежувався. Зіниці на світло не реагували. Лікар, не втрачаючи ані хвилини, відразу ж приступила до реанімаційних дій.

В той час, а на годиннику було приблизно 10:10, лікар-педіатр Анастасія Головій тільки-но заступила на зміну. Побачила у вікно, що відбувається напроти. І поспішила на допомогу колезі, прихопивши із собою реанімаційний мішок Амбу (ручний апарат для штучної вентиляції легенів, який застосовується до пацієнтів з порушенням дихання) та дефібрилятор. Згодом підійшли й медсестри. Медпрацівники діяли чітко і злагоджено. Однією командою.


Фото: Реанімаційний мішок Амбу

Серце чоловіка запускали чотири рази. В результаті реанімаційних дій, а на це пішло приблизно 40 хвилин, чоловік задихав.

“Коли у нього з’явився пульс, ми всі заплакали. Нас переповнювали емоції. Нам вдалося зберегти людське життя!”

Фельдшер зі “швидкої”, яка приїхала забирати чоловіка, заспокоїв: “Все в порядку. Він дихає”. Нині чоловік перебуває на штучній вентиляції легень у Ніжинській міській лікарні.

На жаль, хто він такий і скільки йому років, поки не відомо. На вигляд приблизно 60 років. При ньому не було ані мобільного телефона, ані документів. Виглядав охайно.

Медпрацівники дуже сподіваються, що ця історія матиме гарне продовження – чоловік одужає. Адже вони зробили все надможливе для його порятунку.

Щиро дякуємо медпрацівникам за великі та чуйні серця!

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук

Фото Вероніки Кисіль і зі сторінки Анни Стельникович

Як повідомляв MYNIZHYN, відійшла у засвіти вчителька Ніжинської музичної школи Євгенія Фатюк.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: