Завантаження ...
banner
banner

Цілився собі в серце: ніжинські лікарі врятували самогубця

Цілився собі в серце: ніжинські лікарі врятували самогубця фото
Клінічний випадок:
"Самогубство та порятунок»

Нещодавно у Ніжині швидка доставила в хірургічне відділення Ніжинської лікарні пацієнта з вогнепальним пораненням грудної клітки.

Пацієнт зробив спробу самогубства за допомогою мисливської рушниці. За словами цілився собі в серце.

Про це на своїй сторінці у Фб пише Завідувач хірургічного відділення Ніжинської лікарні Олег Бойко



"У ході операції було виявлено поранення легені, а також повністю роздроблені на дрібні уламки два ребра. Серце, на щастя, не постраждало. Після зашивання рани легені, зупинки кровотечі та видалення уламків ребер створився дефект грудної клітки, який зашити вузловими швами було неможливо. І тут виникло рішення: чому б не використати сітку зі спеціальним покриттям, яку використовують при лапароскопічній герніопластиці гриж живота?
Спеціальне покриття дозволяє цілком безпечно та без всілякої шкоди контактувати з органами черевної порожнини. Тож, помістивши сітку у плевральну порожнину, дефект було успішно закрито. Пацієнт швидко одужував та був виписаний із стаціонару в задовільному стані.
Раніше таких операцій на базі нашої лікарні не проводилось. Експериментальний хід операції пройшов доволі успішно. Маю надію, що пацієнт буде цінувати цей другій шанс, який подарувала йому доля" - йдеться у повідомленні


Бережіть себе!

Раніше ми писали: До Ніжинської амбулаторії №3 долучилась нова терапевт — Ольга Арнаут
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: