Завантаження ...
banner
banner

Керівник ніжинського КП переплатив за генератори понад п'ять мільйонів гривень: подробиці

Керівник ніжинського КП переплатив за генератори понад п'ять мільйонів гривень: подробиці фото

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ряду закупівель генераторів за безпідставно завищеними цінами, вчинених керівником комунального підприємства Ніжинської міської ради.

Про це повідомляє 
Головне управління Національної поліції в Чернігівській області.

В ході розслідування кримінального провадження слідчі поліції встановили, що посадовець одноосібно ухвалив рішення про закупівлі за бюджетні кошти дизель-генераторів різної потужності у декількох фірм за значно завищеними цінами. Перелік постачальників чиновник визначив на власний розсуд.

При цьому, за даними слідства, фігурант був обізнаний щодо реальної ринкової ситуації у сфері постачання генераторів. Адже перед здійсненням закупівель він доручав підлеглим підготувати довідку із переліком постачальників, ціновими пропозиціями та іншою необхідною інформацією, і вчасно отримав цей документ. Але проігнорував його зміст, бо жодна з обраних чиновником фірм не значилася у наданому переліку.

Таким чином, керівник комунального підприємства свідомо, зловживаючи службовим становищем, здійснив розтрату бюджетних коштів на користь «кишенькових» фірм.

Загальні втрати Ніжинського місцевого бюджету від протиправних дій комунального чиновника перевищили п’ять мільйонів гривень.

Наразі слідчі поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами кількаразової розтрати чужого майна, вчиненої службовою особою шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч.4 та 5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві для скерування до суду.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: