Завантаження ...
banner
banner

Як ніжинські лікарі рятували чоловіка після невдалої спроби самогубства: подробиці

Як ніжинські лікарі рятували чоловіка після невдалої спроби самогубства: подробиці фото

Чоловікові 60 років. Він мешканець Ніжинщини. Недавно в його дружини діагностували четверту стадію раку, і це вибило бідолаху з колії. Своє горе він спробував залити оковитою. Та на душі не полегшало. Тож, проспавшись, надумав звести рахунки з життям: дістав рушницю і вистрілив, — пише Час Чернігівський.

Цілив у серце, та якимось дивом дріб його на зачепив. Але ушкодив ліву легеню і роздробив два ребра. Важко пораеного його доправили «швидкою» до Ніжинської центральної міської лікарні ім.Галицького, де за його порятунок взялися завідувач хірургічного відділення Олег Бойко та хірург Олександр П’ятковський. Операція тривала три години і завершилася вдало.

Це було ще на початку січня. Та тільки зараз завхірургії опублікував невеличкий допис про цей випадок на своїй сторінці в соцмережах. Телефоном ми розпитали в Олега Григоровича про деталі.

— Пораненого доправили до нас із великою крововтратою і в стані больового шоку, та він був у свідомості. Ми з колегою його прооперували. В місці поранення шкіру і підшкірну клітковину довелося видалити, бо тканини були змертвілі і вже не прижилися б. Дробинок ми скільки могли, стільки й дістали. Якщо якісь і зосталися, то не страшно. Проблема була в іншому. Після зашивання рани легені, зупинки кровотечі і видалення уламків ребер утворився дефект грудної клітки (приблизно 15 на 10 сантиметрів), який зашити вузловими швами було неможливо. Виникла ідея застосувати сітку зі спеціальним покриттям, яка використовується при лапароскопічній герніопластиці гриж живота. Спеціальне покриття дозволяє безпечно і без всілякої шкоди контактувати з органами черевної порожнини. Ми помістили сітку в плевральну порожнину і закрили дефект. Раніше такі операції на базі нашої лікарні не проводились.

— Пацієнт ще в лікарні?

— Ні, він швидко одужував, тож приблизно за місяць його в задовільному стані виписали.

— А хоча б подякував за порятунок?

— Звісно. І сказав, що одумався. Сподіваюся, він цінуватиме другий шанс, який йому подарувала доля.

Джерело: ГАРТ, автор Олексій ПРИЩЕПА

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: