Завантаження ...
banner
banner

Посилка від "друга": мешканка Чернігівщини втратила 22 тисячі гривень

Посилка від "друга": мешканка Чернігівщини втратила 22 тисячі гривень фото

10 березня до поліції звернулась 44-річна мешканка Чернігова, яка повідомила про те, що її ошукав друг із соцмереж. Жінка розповіла, що в соцмережі «Фейсбук» познайомилася з чоловіком на ім’я Річард.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернігівської області.

Іноземець запропонував жінці свою допомогу та повідомив, що надішле їй посилку з речами та грошима у сумі 10 тисяч доларів. Згодом «друг з соцмережі» написав, що посилка вже відправлена, однак чернігівка має сплатити кошти «за доставку». Жінка погодилася та перерахувала на невідомий банківський рахунок 22 тисячі гривень. Проте посилки з цінними речами та грошима так і не отримала.

Потерпіла зрозуміла, що її ошукали та звернулася по допомогу до поліції.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліція наполегливо рекомендує: ніколи не виконуйте вказівок незнайомих чи малознайомих осіб, які пов’язані з переведенням коштів на невідомі рахунки.

Поліцейські закликають громадян не перераховувати гроші невідомим особам, які під приводом дружби чи романтичних стосунків втираються в довіру та під різноманітними приводами просять надіслати гроші.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: