Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині в одному професійних училищ вчаться керувати дронами

На Чернігівщині в одному професійних училищ вчаться керувати дронами фото
Вивчають технічні складові та характеристики дронів, а також вчаться керувати безпілотниками. В одному з чернігівських професійних училищ з вересня 2023 року викладають "Основи управління БПЛА". За словами виконувачки обов'язків директора училища Світлани Тронь, цей курс з'явився у їхньому навчальному закладі завдяки Програмі розвитку ООН, — повідомляє Суспільне Чернігів.


Викладач курсу "Основи управління БПЛА" Сергій Гончаренко пояснює студентам, як користуватися симулятором польотів на квадрокоптері. Говорить: студенти не лише вивчають теоретичну частину та займаються на симуляторах.

"Потім все це закріплюємо тут, на площадці, практично".


Сергій Гончаренко. ФОТО: Суспільне Чернігів

Для польотів на вулиці необхідний дозвіл, каже Сергій Гончаренко.
"Ми отримали дозвіл у військової адміністрації командування сил оборони Чернігів, нам надали дозвіл і тепер кожного дня до десятої години я беру дозвіл на завтра з вказанням місця польоту, назвою коптера, який саме буде літати, і кількість осіб, скільки будуть присутні".


Студенти на практичному занятті вчаться керувати дроном. ФОТО: Суспільне Чернігів

Світлани Тронь розказує, як з'явився у навчальному закладі такий курс:
"Умова була така, що двоє наших представників проходять курсове навчання в Києві, це все організовує ПРООН. Потім вони дають нам чотири безпілотних літальних апарати і ми вже тоді впроваджуємо курсову підготовку, навчання наших здобувачів освіти. І в перспективі, коли це введуть в класифікатор професій, щоб ми відкривали професію за цим напрямком".


Світлана Тронь. ФОТО: Суспільне Чернігів

На думку Сергія Гончаренка, вміння керувати дронами може знадобитися не лише в умовах війни.

"Чи заправляти автомобіль тим самим "Обленерго" і об’їжджати мережу, платити за пальне, платити за амортизацію даного автомобіля, чи – можна просто зарядити акумулятор коптера, підняти його, швиденько пролетіти над мережею, і оглянути її, де які обриви. Це дуже і дешевше, і простіше".


Єгор Негро – один зі студентів, які вже пройшли цей курс. Він також вважає, що така навичка йому стане у пригоді.

"Я думаю, так. Воно пригодиться. Може, там знімати для себе щось".


Єгор Негро. ФОТО: Суспільне Чернігів
 

Джерело: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: