Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині відзначили кращих студенток-медикинь за сумлінне проходження практики (Фото)

У Ніжині відзначили кращих студенток-медикинь за сумлінне проходження практики (Фото) фото

12 березня у аудиторії комунального закладу «Ніжинського фахового медичного коледжу» Чернігівської обласної ради відбулась конференція на тему: «Цікаві факти з історії медицини», під час якої відзначили студентів за сумлінне ставлення до виконання обов’язків під час проходження виробничої практики.

Зі вступним словом до всіх присутніх звернулася директорка Світлана Дуднік: «Сьогодні ми проводимо студентську конференцію на тему: "Цікаві факти з історії медицини", але розпочнемо її нетрадиційно, виявляється, історію медицини пишуть і сучасні студенти. Я хочу надати слово депутату нашої Ніжинської міської ради Андрію Гомоляці, котрий і пояснить вам, що ж означає історія медицини зараз».


Фото: Світлана Дуднік

На початку своєї промови депутат привітав усіх присутніх дівчат та жінок з пройдешнім святом 8-го березня та побажав їм лишатись такими ж чарівними та радувати людей своєю присутністю.


Фото: Андрій Гомоляко, депутат Ніжинської міської ради

«Чому я звертаюся саме до вас? Ви знаєте, що війна триває вже десять років, і зараз є велика потреба в медичних працівниках. Я вже не вперше був на передовій, знаю, що таке фронт, небезпека, і можу сказати, що від вашої компетентності буде залежати чиєсь життя. Вчіться, не нехтуйте предметами, які здаються вам не важливими. Життя прожити – не поле перейти, потрібно буде надавати допомогу навіть якщо ви щось пропустили і не опрацювали. Вже «завтра» станете на стежину дорослого життя та будете разом з нами боронити незалежність України. Ви будете робити все можливе, щоб ваші діти та онуки раділи, що ми вистояли. Це буде залежати від кожного з нас. У ваших руках буде життя тих, хто постраждав під час бойових дій.


Фото: Студенти медколеджу

Скажу відверто, я вивчав медицину в різних закладах, але поверхнево. Маю 18 різних спеціальностей, але це були лише загальні курси. Тож коли опиняєшся в складній ситуації, у підвалі Бахмута, навкруги бігають щури, людині (побратиму) зле, потрібна допомога... Ти молишся, у польових умовах знаходиш якусь воду, щоб протерти місце, куди будеш ставити укол, по пам’яті набираєш ті препарати, і згадуєш Клятву Гіппократа...не нашкодити, все, про що ти мрієш – аби все сталося так, як ти задумав.

Тому я звертаюсь до кожного з вас: ви – нове покоління українців, яке чітко знає свою мету».

«Після фронту, отримавши поранення, я опинився у Ніжинській міській лікарні імені Миколи Галицького і мав за честь «відчути на собі» ваші таланти. Я хочу висловити вдячність керівнику та викладацькому колективу за ті знання, яким вони вас навчили. Це відчувалося у ваших впевнених діях, які я помітив, перебуваючи у лікарні, поки були проблеми зі спиною, бо виносив пораненого», — підкреслив Андрій Гомоляко.

За сумлінне ставлення до виконання обов’язків під час проходження виробничої практики відзначили:

  1. Бойко Надію Олександрівну;

  2. Вовк Наталію Вячеславівну;

  3. Кулик Віку Володимирівну;

  4. Ігнатенко Анастасію Сергіївну;

  5. Шимко Альону Андріївну;

  6. Кошмар Катерину Олександрівну.

Світлана Олександрівна висловила слова підтримки студентам: «Я дуже вдячна вам та дуже пишаюсь вами, що ви є в мене, що до вас приходять з подякою, а особливо військові – зараз це дорогого варте».


Фото: Андрій Гомоляко та Світлана Дуднік

І наостанок, слова подяки від Андрія Гомоляки: «Дякую, що знайшли час запросити мене. Дякую керівнику закладу за чудові слова. Впевнений, що це наш мінус, що відзначили не всіх, що не побачили кожного з вас під час практики. Це була тільки моя ініціатива, тож я думаю, що всі відвідувачі лікарні, яким ви надавали допомогу, з часом теж звернуться до вас з подякою. Ваша директорка наголосила, що така подія відбувається вперше, тож ми тільки розпочинаємо цю чудову практику, і у вас буде ще час відзначитись для громади, розвиваючи коледж. Впевнений, що колись він стане університетом, а вам бажаю не зупинятися, рухатися далі, здобувати нові знання. Я думаю, більшість з вас стане науковцями, професорами. Все у ваших руках, а ми будемо вам максимально допомагати!


Фото: Студенти медколеджу

Я підготував скромні подарунки, Світлана Олександрівна говорила, що потрібні засоби для унаочнення, тож там є бинти, турнікети та інше. Від сьогодні я займуся цим питанням і буду знаходити для вас потрібні речі для практики. Відшліфовуйте свою майстерність, щоб мати змогу робити свою справу навіть з закритими очима. Я вас всіх люблю та поважаю, бажаю мирного неба над головою. Всього найкращого!».


Фото: Вручення подарунків


Фото: Вручення подарунків

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: