Завантаження ...
banner
banner

Білорусь на прикордонні Чернігівщини "тестує" сили тероборони: подробиці

Білорусь на прикордонні Чернігівщини "тестує" сили тероборони: подробиці фото

У період з 12 березня до 5 квітня 2024 у Гомелі проведуть перший етап комплексної перевірки органів управління територіальної оборони Гомельської області, — повідомляє Час Чернігівський.

Контролюватиме увесь процес начальник управління територіальної оборони – заступник начальника генерального штабу збройних сил Дмитро Стрешинський.

Мета перевірки – визначення ступеня готовності районних (міських) виконавчих комітетів та військових комісаріатів Гомельської області до формування територіальних військ, а також оцінка стану справ з питань формування та застосування сил територіальної оборони.

Під час перевірки із запасу у регіоні буде призвано до 200 військовозобов'язаних, призначених для комплектування територіальних військ, інформує білоруське міноборони.

Захід має плановий характер і проводиться відповідно до плану підготовки збройних сил за призначенням, «заспокоюють» у білорусі.

Одначе опозиційне видання «Гомельскі Флагшток» інформує, що після оголошення перевірок боєздатності жителі Гомельського району стали помічати більше військової техніки.

«Багато різної «зеленої» техніки: вантажівки, УАЗики. Усі з номерами міністерства оборони білорусі та червоними квадратами як розпізнавальні знаки. Але це поодинокі екземпляри, жодних бронеколон чи російської техніки не помітно», — повідомив інкогніто житель Гомельського району.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: