Завантаження ...
banner
banner

Ніжинський аграрний ліцей — один із 72 закладів Чернігівщини, де навчатимуть професій для відбудови країни

Ніжинський аграрний ліцей — один із 72 закладів Чернігівщини, де навчатимуть професій для відбудови країни фото

Три заклади професійно-технічної освіти Чернігівщини потрапили до переліку перших 72 профтехів України, де навчатимуть професій для відбудови країни.

Про це Суспільному розповів директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області Віктор Гріненко.

Як повідомляє Міністерство освіти і науки України на своєму сайті, визначені 72 профтехи отримають 500 мільйонів гривень державних коштів на оновлення майстерень. Трансформація закладів відбуватиметься в межах проєкту #100 майстерень.

"Торік МОН оголосило про старт проєкту #100 майстерень, метою якого є оновлення майстерень закладів професійної освіти, які допоможуть учням ефективно і якісно навчатися найбільш потрібних професій для країни", — йдеться у повідомленні.

Оновлення навчальних приміщень, за інформацією МОН, мають розпочати наприкінці весни, щоб у новому навчальному році там змогли вже навчатися.

Решту 28 профтехів, майстерні яких буде оновлено за кошти міжнародних партнерів і бізнесу, ще обирають.

За словами Віктора Гріненка, з Чернігівщини подавали заявки на участь у державній програмі з оновлення майстерень — шість закладів, з них пройшли відбір — три:

  • Чернігівське вище професійне училище. Заплановано понад 18,2 мільйона гривень для оновлення майстерні за такими професіями, як "Верстатник широкого профілю" та "Токар".
  • Ніжинський професійний аграрний ліцей. Заплановано 5,5 мільйонів гривень для оновлення майстерні за такими професіями, як "Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування" і "Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва".
  • Чернігівський професійний будівельний ліцей. Заплановано 3,1 мільйона гривень для оновлення майстерні за професіями "Верстатник деревообробних верстатів", "Столяр" та "Столяр будівельний".

На базі цих закладів будуть створені навчально-практичні центри за відповідними напрямками, каже Віктор Гріненко.

Він зазначає, що профтехи області також подавали заявки й на оновлення майстерень за кошти міжнародних партнерів та бізнесу, які поки ще розглядаються. То ж, серед 28 закладів профтехосвіти, які наразі обирають, можливо, будуть і заклади Чернігівщини.

Найпопулярніші напрями, за якими будуть створені майстерні в 72 профтехах:

  • сільське господарство — 14 майстерень;
  • громадське харчування — 10 майстерень;
  • промисловість та машинобудування — 7 майстерень;
  • будівництво та автомобільний транспорт — 6 майстерень.

Джерело: Суспільне Чернігів

Фото: npal.cn.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: