Завантаження ...
banner
banner

Як ніжинські журналісти-початківці освоювали мистецтво фотографії

Як ніжинські журналісти-початківці освоювали мистецтво фотографії  фото

20 березня 2024 року професійний фотограф, фахівець з молодіжної роботи Ніжинського міського молодіжного центру Олександр Малаш провів майстер-клас з мистецтва фотографії для першокурсників спеціальності «Журналістика». Захід відбувся у бібліотеці Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Про це йдеться на сайті НДУ

Фотожурналістика – надважлива форма журналістики, котру майбутні спеціалісти намагалися освоїти поміж книжкових полиць у бібліотеці. Олександр Малаш допоміг їм у цьому. Студенти дізналися про деякі нюанси роботи з фотоапаратом (спеціальні налаштування, особливості підбору ракурсів, пошуку освітлення та навіть позування), а також основ сюжетної фотографії. Після теоретичної частини молодь спробувала себе в ролі фотографів та фотомоделей.

Метою проведення заходу також було створення серії фотографій на тему «Бібліотека в моїх очах» для Всеукраїнського конкурсу фото- та відеоробіт «Library in my eues. Go to read!», організаторами якого є кафедра реклами та зв’язків з громадськістю й кафедра інформаційних комунікацій Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Працівники читального залу бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя допомагали студентам у пошуку цікавих локацій для фотографування. А з допомогою фотографа Олександра Малаша першокурсники зуміли «впіймати» чимало вдалих кадрів.

Такі практичні заняття стали гарною мотивацією для нових творчих досягнень та подальшого пізнання специфіки професії.

Валерія Самойленко,

студентка I курсу спеціальності «Журналістика

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: