Завантаження ...
banner
banner

Лісівники з Чернігівщини отримали нові мотоцикли: подробиці

Лісівники з Чернігівщини отримали нові мотоцикли: подробиці фото

У рамках інвестиційної програми ДП «Ліси України» філії Сумщини та Чернігівщини отримали вісім нових мотоциклів Yamaha для патрулювання місцевості.

Про це повідомляє Північний лісовий офіс.

Транспортні засоби призначені для працівників лісової охорони, головним завданням яких є здійснення патрулювання лісових масивів для оперативного реагування на пожежі, виявлення фактів браконьєрства, незаконних рубок та інших лісопорушень.

П'ять мотоциклів ДП «Ліси України» передали у користування філії «Чернігівське лісове господарство», ще три — філії «Краснопільське лісове господарство».


Фото: Мотоцикли для лісівників. Джерело: Північний лісовий офіс

Лісівники з власного досвіду знають, що мотоцикл, як ефективний засіб для патрулювання лісів, має свої переваги:

Мобільність. Мотоцикли мобільні за рахунок малих габаритів та швидкі. Вони більш маневрені й прохідні в умовах лісового бездоріжжя.

Доступність. З точки зору вартості та обслуговування, вони є більш доступними за інші транспортні засоби. Це особливо важливо зараз, у воєнний час. Раніше для патрулювання переважно використовували легкові автомобілі, майже півсотні з яких лісівники Сумщини та Чернігівщини на початку повномасштабної передали на потреби захисників. У зв'язку з цим виник дефіцит транспорту для патрулювання і мотоцикли стали чудовою альтернативою автомобілям, які зараз допомагають боронити нашу державу.

Екологічність. Закуплені ДП «Ліси України» мотоцикли, у порівнянні з іншими видами транспорту, споживають набагато менше палива. По-перше, це знову ж економія коштів, а по-друге, це дозволяє зменшити вплив на довкілля, яке і без того забруднене внаслідок військових дій.

Зазначимо, що для придбання нової техніки ніяким чином не залучається державний бюджет. Усе купується виключно за зароблені ДП «Ліси України» кошти. Інвестуючи в розвиток, підприємство водночас продовжує регулярно передавати техніку Збройним силам України.

Як повідомляв MYNIZHYN, на Чернігівщині провели зимовий облік диких тварин. Збільшилася кількість зайців-русаків, козуль, лосів, оленів та сірих куріпок, натомість стало менше кабанів. Такі результати зимового обліку тварин, який проводили протягом січня-лютого на території мисливських угідь Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: