Завантаження ...
banner
banner

Писанка має магічну силу: у Ніжині відбувся майстер-клас із писанкарства

Писанка має магічну силу: у Ніжині відбувся майстер-клас із писанкарства фото

Наближається найвеличніше християнське свято — світле Христове Воскресіння. З цієї нагоди вже розпочались великодні заходи. Одним із головних елементів є великодня писанка. Вона символізує сонце, життя, всесвіт, любов і красу, весняне відродження, добро та радість. Саме тому у відділі Художнього музею НКМ імені Івана Спаського разом із Собором Всіх Святих у Ніжині сьогодні провели майстер-клас для дітей і дорослих з виготовленню писанок!

Про це повідомляє Собор Всіх Святих у Ніжині.

"Писанка, як символ пробудження весни та природи, у християнстві — це відродження, воскресіння Ісуса Христа. Наші предки вірили, що писанка має магічну силу! Тому сьогодні всі охочі творили магію Перемоги.


Фото: Майстер-клас із писанкарства. Джерело: Собор Всіх Святих у Ніжині


Фото: Майстер-клас із писанкарства. Джерело: Собор Всіх Святих у Ніжині

Щиро дякуємо Аліна Овдієнко за знайомство з давніми українськими традиціями та за добрий, теплий досвід, який несе в собі світло й добро", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляв MYNIZHYN, 3 квітня здобувачі спеціальності "Дошкільна освіта" у межах вивчення дисциплін "Національно-патріотичне виховання з основами народознавства" (провідний викладач, доц. Лісовець О.В. та "Художня праця та основи дизайну" (провідний викладач, доц. Матвієнко С.І.) відвідали майстер-клас з писанкарства у відділі Художній музей НКМ ім. І. Спаського з метою вивчення традиційних народних ремесел та опанування техніки розпису яєць.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: