Завантаження ...
banner
banner

На укріплення прикордоння Чернігівщини виділили 800 млн гривень: подробиці

На укріплення прикордоння Чернігівщини виділили 800 млн гривень: подробиці фото

На Чернігівщині на будівництво фортифікаційних споруд з державного бюджету виділили 804 мільйони гривень. Ця сума складає половину від загальної потреби, оскільки на будівництво необхідно понад 1,5 мільярда гривень, — пише Суспільне Чернігів.

Про це під час засідання в Чернігівській ОВА 22 квітня повідомив начальник управління капітального будівництва Ярослав Слєсаренко.

"Розпорядженням Кабінету Міністрів від 19 січня 2024 року виділено 804 мільйони гривень на таке будівництво. Необхідно на сьогодні — 1 мільярд 519 мільйонів гривень. Управління капітального будівництва, як замовник даних робіт, уклало 55 договорів у 2024 році. Також ми продовжуємо роботи по договорах, які були укладені та на які було фінансування з 2023 року. Взагальному у нас 64 договори на роботи. На сьогодні роботи продовжуються на всіх ділянках де це дозволяє погодні умови та місцевість".


Фото: Ярослав Слєсаренко. Джерело: Суспільне Чернігів

На сьогодні є ряд проблем, через які будівництво оборонних рубежів ускладнено, каже Слєсаренко.

"Чернігівська область є дуже заболочена місцевість, з урахуванням цього — високі води, які не дозволяють виконувати роботу важкою будівельною технікою. На сьогодні у місцях з високим рівнем ґрунтових вод, будуються споруди наземного характеру. З габіонів. Це те, що ще не використовувалося ніде для оборонних рубежів. Ми будуємо взводні опорні пункти в межах області, а також будуємо безперервну лінію невибухових загороджень".

Чи можливе залучення волонтерів до будівництва фортифікаційних споруд на Чернігівщині начальник управління відповів так:

"Ми будуємо споруди з бетону, які руками не зробиш. Працює техніка і працюють спеціалізовані люди. Проблема є з механізаторами, водіями, бо ці люди залучені до нашого війська. Інколи не вистачає і техніки для будівництва".

Як повідомляв MYNIZHYN, прикордоння Чернігівщини та Сумщини продовжують укріплювати новими смугами оборони. «Лінія оборони вибудувана, вона вже є, і ми її посилюємо. Вглиб (цих областей – ред.) вибудовуються додаткові смуги, дуже потужні», — заявив речник ОК «Північ» Вадим Мисник.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: