На Чернігівщині діють графіки погодинних відключень світла - подробиці

На Чернігівщині впродовж доби 16 травня для промислових та побутових споживачів діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

На Чернігівщині впродовж доби 16 травня для промислових та побутових споживачів діятимуть графіки погодинних відключень електроенергії.

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго».

«Із 00:00 16 травня Регіональний диспетчерський центр Центрального регіону НЕК «Укренерго» вводить граничні величини споживання електричної енергії та потужності для областей», – йдеться у повідомленні.

За необхідності для виконання цих вимог АТ «Чернігівобленерго», як й іншим операторам системи розподілу електроенергії, доведеться застосувати графіки погодинних відключень споживачів.

Нагадаємо, графік погодинних відключень (ГПВ) застосовується з метою запобігання порушення режиму роботи енергосистеми України внаслідок дефіциту електричної потужності.

Обсяг ГПВ – не менш ніж 75% від максимального споживання електричної потужності області, які розподілені на шість рівних черг, які вводяться поетапно одна за одною.

У цей графік відключень заведені як побутові, так і промислові споживачі.

Повна інформація про графіки погодинних відключень в Чернігівській області міститься лише на офіційному сайті АТ «Чернігівобленерго».

Раніше ми писали: ціна на електроенергію може зрости вже влітку — що відомо

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: