Завантаження ...

Як фермерка з Чернігівщини вирощує органічну гречку - Відео

Як фермерка з Чернігівщини вирощує органічну гречку - Відео фото

Її чоловік стоїть на захисті України, а вона залишається вдома з дітьми та самотужки тримає сімейне господарство. Фермерка з Количівки, що біля Чернігова, Тетяна Шанойло вирощує органічну гречку та робить авторський чай з трав за власними рецептами.

Пише Суспільне Чернігів

Сімейною справою — вирощуванням органічної гречки, жінка разом із чоловіком та двома доньками почала з 2012 року.


"Почали цікавитись як вирощувати, як робити. Потім я пішла на другу освіту, в мене перша — менеджмент, економічна діяльність, а от друга вже агрономія, і ось так почали впроваджувати різні культури таким методом вирощування", — згадує Тетяна Шанойло.

Вона розповідає, що її зацікавило органічне фермерство, тож вона запропонувала своєму чоловікові спробувати та не пожалкувала.

"При органічному методі обробки не використовується дуже багато різних. Ну, по-перше, не використовуються мінеральні добрива, різні хімічні засоби обробітку того ж самого зерна і поля чи рослин взагалі потім по листу".

Чоловік Тетяни зараз воює у лавах ЗСУ. Жінка каже, до початку повномасштабної війни, вони вирощували на полі до 18 зернових культур, проте зараз зосередились саме на гречці.

"Немає можливості зараз сіяти багато культур, бо це дуже багато часу. Все треба сіяти в різний час і збирати. Тому поки вирішили займатись тільки гречкою. В нас гречане царство зараз".

За рік на полі вони можуть виростити та зібрати до двох тонн органічної гречки. Потім жінка все це перебирає вручну, аби відсіяти сміття.

У вільний час Тетяна виготовляє авторські чаї з різними травами за власними рецептами. Їх жінка передає на фронт своєму чоловікові та іншим військовим.

Раніше ми писали, як комунальники прикрасили Ніжин майже п'ятьома тисячами квітів

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: