Завантаження ...
banner

Томати, капуста, перець та інше: ціни на розсаду на ринку в Ніжині

Потепліло, а значить час доглядати земельні ділянки. На ніжинському ринку зазвичай розсади вдосталь. Трапляються продавці й з незвичайними, як для пересічного покупця, товарами: наприклад, зелені шишки на варення. Які ціни на розсаду та чи змінилися вони у порівнянні з минулорічними — з'ясовували журналісти Ніжин.City.

"На «зелених» рядах ніжинського ринку нині гамірно. Ґазди та Ґаздині роблять закупи розсади. Томати, капуста, перець, баклажани…базилік, чорнобривці. Розсада на будь-який смак. Сорти – різні, ціни теж. Порівнюючи з минулим роком, цього року попит на розсаду не зменшився, кажуть продавці, та й ціни теж стабільні.

«Через нещодавні низькі температури вночі, люди не ризикували купувати раніше. Нині саме час саджати розсаду, її необхідно висаджувати в останні тижні травня, на початку червня. ..Нині тепло та й земля прогрілася до норми, - зазначає Тетяна Римар, яка займається вирощування саджанців понад 20 років.

Приєднується до розмови Ольга Іванівна Стеценко, мама Тетяни: «Я з 91 – го займаюся розсадою. Передала весь свій досвід донці. Торік вже 5 травня торгували. Цьогоріч перетримали трішки, до потепління, десь так після 15- го «прийшли» на базар. Люди саджали й раніше, тепер бідкаються – померзла. Купують, пересаджують. У нас всі сорти перевірені часом. Зарекомендували дуже гарно себе: «Загадка», «Санька», «Лагідна»(сливка), «Рання любов» - вони смачні і їсти, і на соління, на сік більш йде- «Спартак», «Соляріс»...».

Помідори, перець на базарі— від 30. Капуста – 25. Баклажани дорожчі (бачили за 50), але їх останніми в ґрунт висаджують – люблять тепло. Гарного врожаю", — йдеться у повідомленні.

Фото для колажу: Ніжин.City

Як повідомляв MYNIZHYN, з приходом літа на ринках Ніжина з'являється все більше свіжих ягід, найпопулярнішою з яких, безсумнівно, є полуниця. Ця ароматна та смачна ягода не лише тішить своїм смаком, але й багата на вітаміни та мікроелементи. Скільки ж коштує полуниця в Ніжині цього сезону? Журналісти MYNIZHYN дослідили ціни на місцевому ринку та порівняли з минулорічними.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: