Завантаження ...
banner

У Ніжині на честь загиблого воїна створюють мурал

У Ніжині на честь загиблого воїна створюють мурал фото

Вже кілька днів жителі мікрорайону Незалежності у Ніжині спостерігають, як на фасаді будинку №21 поступово вимальовується мурал - фігура військового у повний зріст.

Пише Nizhyn Post

Хто цей військовий? Хто створює мурал? Чи планується урочисте відкриття?

Щоб знайти відповіді на дані питання, журналісту Nizhyn Post довелося задіяти власні добрі знайомства.
Чоловіка, який люб'язно погодився на зустріч, звати Ігор. От що він розповів.

На муралі буде зображено його бойового побратима Віталія Нещерета, який на початку повномасштабної війни долучився до лав ЗСУ. Ніс службу в штурмовому батальйоні "Карпатська Січ" ім. Олега Куцина. Боронив Україну на східному напрямку бойового зіткнення.

Віталій загинув 13 лютого 2024 року у бою на Донеччині. Попрощалися з бійцем у Ніжині 19 лютого, поховали на Гуньківському кладовищі.
Віталій та наш сьогоднішній співрозмовник Ігор жили у сусідніх будинках. Оскільки на будинку, де жив Віталій, можливості намалювати мурал немає, то Ігор разом з товаришами та бойовими побратимами Денисом, Сергієм, Русланом та Олександром вирішили, що це буде багатоповерхівка, де проживає Ігор.

Дозвіл на роботи надала Ніжинська міська рада, а також мешканці даного будинку. Своє рішення також обговорили з мамою загиблого Героя.
Кошти зібрали самі хлопці: друзі та бойові побратими.

Художника запросили з Києва. Він - професіонал.

"Якось, під час перебування у столиці, я побачив мурал на будинку, зроблений на честь відомого фаната-регбіста. Припало до душі. Згодом знайшов того художника, озвучив мету. Він залюбки погодився", - розповідає Ігор.

У Ніжині художник з Києва працює вже понад 10 днів. Переважна частина роботи зроблена. Залишилося приблизно на тиждень. На зображенні вже сьогодні легко вгадується ніжинський захисник Віталій Нещерет.
Не можемо не запитати в Ігоря, чи планується офіційне відкриття муралу. Ні, не планується. Цей мурал створюється виключно ЗАРАДИ ПАМ'ЯТІ бойового побратима Віталія Нещерета.
Зі слів нашого співрозмовника, на зображенні обов'язково буде вказано ім'я, прізвище та дві дати - народження та загибелі Героя. Кожний перехожий має знати, ХТО відвойовував їхній спокій.

"У Ніжині понад сотню Героїв, які віддали своє життя за незалежність рідної України. Можливо, наш приклад стане комусь в нагоді. Будемо раді допомогти!" - зазначив Ігор.

Як повідомляв MYNIZHYN, 30 травня на фасаді ніжинської гімназії №2 відкрили п’ять меморіальних дошок випускникам – військовим, які героїчно загинули, захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України у боротьбі з російською навалою.

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук
Фото автора та команди, яка працює над створенням муралу

У колажі використано фото Валентина Савчук та команди, яка працює над створенням муралу

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: