Завантаження ...
banner

АТ «Чернігівобленерго» розробили графік відключень світла на Чернігівщині в червні

АТ «Чернігівобленерго» розробили графік відключень світла на Чернігівщині в червні фото

Щодня НЕК «Укренерго» доводить Операторам системи розподілу (обленерго) граничні величини споживання електричної енергії та потужності на наступний день. Вимушені констатувати: протягом останнього тижня ці величини відчутно зменшились, зате мають приблизно однакові обсяги, тож ми нарешті можемо нехай і не на 100%, але спрогнозувати обсяги відключень на наступні дні і навіть тижні.

Про це повідомляє АТ «Чернігівобленерго». 

Тож тепер, за інформацією енергетиків, обсяги відключень на наступні дні і навіть тижні можна приблизно спрогнозувати. Звісно, якщо ситуація в енергосистемі кардинально не зміниться. 

Згідно з опублікованою АТ «Чернігівобленерго» інфографікою, вже є прогноз почергового відключення електропостачання на Чернігівщині до кінця цього тижня. 

Графік розділений на 6 днів, протягом яких усі шість черг споживачів перебуватимуть у рівних умовах. 

Усі години доби тут поділяються на години відключень, години можливих відключень і години зі світлом для кожної з черг.


Фото: Графік АТ «Чернігівобленерго»

Крім цього, енергетики наголосили, що в НЕК «Укренерго» у разі переліміту, допущеного оператором системи розподілу, тобто коли в області подається більше електроенергії, ніж дозволено, будуть додатково вводитися Графіки аварійних відключень та Спеціальні графіки аварійних відключень. Такий підхід нині уже практикувався в деяких областях, а також у Києві. 

Тож знову нагадують про економію електроенергії в пікові години доби: з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 23:00.

Як повідомляв MYNIZHYN, через прогнозовану хмарну погоду у більшості регіонів Україні та зменшення виробництва енергії сонячними електростанціями, дефіцит в енергосистемі може зрости.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: