Завантаження ...
banner

Літні пригоди для всієї родини: куди поїхати відпочивати цього літа

Літні пригоди для всієї родини: куди поїхати відпочивати цього літа фото

Літо — пора, коли ми всі мріємо про відпочинок, свіжі враження та нові пригоди. Відправитися на канікули, забути про роботу і навчання, і зануритися в безтурботний світ відпочинку можна завдяки різноманітним варіантам літнього дозвілля. Відпочинок у літніх таборах для дітей, захоплюючі тури для всієї родини чи активний відпочинок на природі — кожен знайде щось для себе.

У цій статті журналісти MYNIZHYN підготували для вас інформацію про варіанти літнього відпочинку для дітей та дорослих, які не тільки подарують незабутні спогади, але й допоможуть знайти нові хобі та друзів.

Літні табори для дітей

Літній табір «SUCRIUM» у Ніжині. Початок: 17 липня 2024 року.

Літній табір з тематичними змінами, де діти розвивають впевненість у собі, опановують навички планування та ефективного розпоряджання часом, розробляють бізнес проєкти, беруть участь у майстер-класах та спортивних змаганнях.


Фото: Літній табір «SUCRIUM». Джерело: Instagram 

Літній табір «JOCERDANCE» у Ніжині. Початок 17 червня 2024 року або 24 червня 2024 року. Кількість місць обмежена, групи на 80% сформовані.

На своїй сторінці у Instagram викладачі запевняють, що табір пропонує для дітей цікаву програму, квести, конкурси та подарунки.


Фото: Літній табір «JOCERDANCE». Джерело: Instagram 

Менський санаторій «Остреч». У санаторії проводяться культурно-масові заходи: перегляд відеофільмів, дискотеки, караоке, концерти, екскурсії до краєзнавчого музею та Менського зоопарку, по історичним містам: Батурин, Чернігів, Новгород-Сіверський та інші. Для любителів книг -  велика та простора бібліотека, комп’ютери та інтернет, зал для гри в настільний теніс та більярд. Для дітей працює ігрова кімната з іграшками, конструкторами, відео-приставками та висококваліфікованим вихователем, з яким ви можете залишити свою дитину на час процедур.

Влітку діє пляж з човниковою станцією.

Контакти за посиланням.

https://www.ostrech.org/userfiles/image/album/img_1971142991.jpg
Фото: Процедури в санаторії «Остреч». Джерело: ostrech

Сімейні тури по Україні

Для родин, які хочуть провести час разом, існує безліч варіантів сімейних турів. Це можуть бути подорожі по Україні чи за кордон, екскурсійні тури по містах, відпочинок на морі або в горах. Такі тури дозволяють родинам не лише відпочити, а й дізнатися багато нового, провести час разом та зміцнити родинні зв'язки.

Фото-тур на Лаванду – Лавандовий прованс. Одноденний тур на лавандові поля у Київ. Вартість туру – 895 гривень, діти до 6 років – безкоштовно. Програма включає: відвідування унікального лавандового парку, мальовничого села над Дніпром та прогулянка набережною Українки.


Фото: Лавандове поле. Джерело: tourbaza

Тур в Карпати 26 екскурсій

Тривалість туру: 7 днів. Маршрут: Львів – Яремче – Урич – Синевир – Колочава – Пилипець – Іза – Велятино – Ділове – Верховина – Говерла – Буковель – Яремче – Львів.

Вартість: дорослі та діти (без харчування) – 4300 гривень. Дорослі та діти (з харчуванням) – 6500 гривень. Одномісне розміщення (без харчування) – 6400 гривень. Одномісне розміщення (з харчуванням) – 8600 гривень.

Програма включає в себе 26 екскурсій по мальовничих місцях у Карпатах.


Фото: Карпати. Джерело: tourbaza

Похід на Говерлу з Ясіня за 1 день. Похід на гору потребує витримки та зусиль, проте не вимагає попередньої підготовки чи досвіду. Подивитись на краєвиди мальовничих Карпат з найвищої точки України того варте. Сходження на гору Говерла триває орієнтовно 4-5 годин.


Фото: Туристи на Говерлі. Джерело: tourbaza

Детальніше ознайомитися з цими та іншими турами ви можете тут.

Активний відпочинок на природі

Любителі активного відпочинку можуть обрати різні варіанти проведення часу на природі. Це можуть бути походи, велоподорожі, сплави на байдарках, кемпінг та багато іншого. Такий відпочинок дарує відчуття свободи, дозволяє насолодитися красою природи та зарядитися енергією на весь рік.

Пікнік з сім’єю на річці Остер. Чудовий варіант для тих, хто любить відпочивати недалеко від дому. Для такого відпочинку у Ніжині облаштували спеціальну зону, де ви можете провести час з рідними, посмажити м’ясо на мангалі та пограти у активні ігри.


Фото: Зона відпочинку на Острі в Ніжині. Автор: Олександр Воронуха

Поїздка на Десну. Для власників автомобілів є варіант поїхати на відпочинок на річку Десну. Чудова можливість поплавати та порибачити, а також гарно провести час з сім’єю. Або ж, якщо ви плануєте затриматися довше, можна зняти будиночок і відпочити від метушливого міста біля заспокійливих пейзажів Десни.

Контакти бази відпочинку — за посиланням.


Фото: Десна на Чернігівщині. Джерело: з мережі

Цікаві місця Чернігівщини

Літо — чудова пора не лише для відпочинку на природі чи біля моря, а й для культурного збагачення. Відвідування музеїв — це відмінний спосіб провести час з користю для всієї родини.

  • Палац гетьмана Кирила Розумовського;
  • Парк природи "Беремицьке";
  • Дендропарк «Тростянець»;
  • Фермерське господарство "Сонячна земля";
  • Крейдяний кар'єр;
  • Музейний комплекс «Козацький двір»;
  • Музей "Чернігівщина - подорож крізь віки";
  • Музейно-меморіальний комплекс партизанської слави «Лісоград»;
  • Музей «Диких котів».

Детальніше можна ознайомитися за посиланням.

Обираючи варіант літнього відпочинку, важливо враховувати інтереси та потреби кожного члена родини. Незалежно від вибору, головне — отримати задоволення від часу, проведеного разом, і створити незабутні спогади.

Раніше ми писали про рибалку в Ніжині: Ловись рибка: ніжинські рибалки розповідають про свої улови

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: