Завантаження ...

Дві мешканки Чернігівщини удостоєні звання "Мати-героїня" — подробиці

Дві мешканки Чернігівщини удостоєні звання "Мати-героїня" — подробиці фото

Указом Президента України Володимира Зеленського двом жителькам Чернігівщини присвоєно почесне звання «Мати-героїня».

Про це повідомляє Сновська міська рада Чернігівської області на своїй сторінці Facebook.

"Міський голова Олександр Медведьов разом із керуючим справами (секретарем) виконавчого комітету Володимиром Карпенком відвідали спершу с. Жовідь аби вручити відповідне посвідчення та нагрудний знак матері п’ятьох дітей Настасії Китаєвій. Долучилася до привітань і староста Новоборовицького старостинського округу Олена Анищенко. Прийшли підтримати рідну матусю і менші дітки.

Ще одна тендітна матуся-героїня мешкає в с. Нові Млини. Керівники громади разом із старостою Рогізківського старостинського округу Юрієм Мірошниченко щиро вітали Юлію Афанасьєву з почесною відзнакою. Спілкування виявилось жвавим та емоційним. Пані Юлія розповіла про складності сільського життя, секрети виховання власних дітей та вчительську працю в сучасних умовах", — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей.

Як повідомляв MYNIZHYN, мати загиблого ніжинця, Героя України Олександра Мацієвського Парасковія Демчук вирішила за власні кошти облаштувати одну з автобусних зупинок по вул. Ветхинська в Ніжині

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: