Завантаження ...

Продавала сукню, але втратила 80 тисяч гривень: жителька Чернігівщини натрапила на шахраїв

Продавала сукню, але втратила 80 тисяч гривень: жителька Чернігівщини натрапила на шахраїв фото

16 червня до поліції звернулася 46-річна мешканка Чернігова, яка на популярному сайті оголошень в Інтернеті розмістила пропозицію з продажу сукні. З жінкою зв’язався покупець і в месенджері відправив посилання нібито для оформлення доставки. Перейшовши за цим посиланням, заявниця ввела секретні дані своєї банківської картки.

Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

Згодом, перевіривши онлайн-застосунок, потерпіла виявила зникнення всіх грошей з її банківських рахунків. Також невідомий оформив на її ім’я кредитний рахунок і теж його спустошив. Загалом внаслідок дій зловмисника жінка втратила понад 80 тисяч гривень.

Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

Нині поліцейські розшукують причетних до шахрайських дій у рамках провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Поліція Чернігівської області закликає громадян: щоб не потрапити на гачок шахраїв, по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже, переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. Завдяки цьому шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Як повідомляв MYNIZHYN, 13 червня, близько 14:06, до поліції із заявою звернувся 60-річний житель Бобровиці. Чоловік повідомив, що випадково загубив уранці свою банківську картку, а вже вдень невідома особа зняла з неї гроші в сумі 20 тисяч гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: