25 мільйонів гривень Чернігівщині на фортифікації: Мінфін відкликав дозвіл

Міністерство фінансів України відкликало дозвіл на перерахування Чернігову 25 мільйонів гривень на фортифікації.

Міністерство фінансів України відкликало дозвіл на перерахування Чернігову 25 мільйонів гривень на фортифікації.

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако у своєму Телеграм-каналі.

"Представники громади столиці виділили 25 мільйонів гривень на оборонні споруди для Чернігова. Спочатку Уряд погодив міжбюджетний трансфер, а потім різко відкликав своє ж погодження. Очевидно, після отриманої вказівки".

Нагадаємо, депутати Київської міської ради підтримали рішення про виділення 25 мільйонів гривень на будівництво оборонних споруд поблизу Чернігова в рамках програми "Захисник Києва". Також передачу цих коштів погодило Міністерство фінансів України.

Як йдеться у документів, Мінфін у зв'язку з необхідністю здійснення додаткового аналізу пакета документів, надісланого листом Київською міською радою, щодо погодження передачі грошей, відкликає лист Мінфіну та повідомляє про непогодження передачі коштів.


Фото: Лист від Міністерства фінансів України. Джерело: Олександр Ломако/Telegram

Зі слів Ломака, Чернігів потребує укріплення фортифікаційних споруд.

"З бюджетом зараз складно, 800 мільйонів ПДФО вилучила держава. Вилучили в місті кошти, а тепер ще й заборонили отримувати допомогу на будівництво укріплень. На жаль, бачимо ще один приклад ставлення центральної влади до чернігівців", — пише Ломако.

Як повідомляв раніше Олександр Ломако, протягом 2022 та 2023 років з міського бюджету Чернігова на оборонні споруди витратили 110 мільйонів гривень.

Нагадуємо, 8 червня в.о. міського голови Олександр Ломако у своєму Телеграм-каналі повідомив, що Чернігів отримає кошти від Києва у розмірі 25 млн гривень на укріплення міста.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: