Завантаження ...
banner
banner

У "Автографі" діє виставка мальованих фото Ігоря Волосянкіна

Фото.
15 грудня у кафе "Автограф" відкрилась виставка пікторіальної фотографії "Infinitus" відомого ніжинського фотохудожника Ігоря Волосянкіна.


15 грудня у кафе "Автограф" відкрилась виставка  пікторіальної фотографії "Infinitus" відомого ніжинського фотохудожника Ігоря Волосянкіна. 

"Про цю експозицію я мріяв ще до Майдану. Я б її і зробив, але спочатку Майдан, потім війна, не до художеств було. Але знайшлись добрі люди і допомогли оформити експозицію і запропонували своє приміщення для виставки. Це кафе "Автограф", дякую їм. Це кафе досить вишукане, тому виставити там художню експозицію не соромно.

Запрошую всіх, хто цікавиться фотографією як мистецтвом, кому цікава моя творчість, або просто хоче трохи поринути в мистецтво і відпочити", - написав на своїй сторінці у Facebook фотохудожник.

Пікторальна фотографія (від англійського pictorial - мальовничий) зосереджує увагу на отриманні красивого зображення і багато в чому імітує живопис. Як жанр пікторальна фотографія має давню історію, початком якої прийнято вважати 1869 рік, коли відомий британський фотограф Генрі Піч Робінсон, "хрещений батько" цього напрямку, видав книгу фотографічної практики та естетики фотомистецтва "Художній ефект фотографії". Та, на жаль, впродовж багатьох років пікторальна фотографія була забута. Проте сьогодні цікавість до пікторалізму знову з'являється. Нерізкість, розмитість форм, ухиляння від реальної картинки заворожує. Тож сучасні фотографи дедалі частіше вдаються до цієї стилістики.


























Фото Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: