Заощадження — 540 тисяч гривень на рік: сонячна електростанція для Ніжинського пологового будинку

05 липня відбулася презентація успішно реалізованого проєкту у Ніжинському пологовому будинку — побудованої сонячної електростанції. Як це відбувалося — дивіться у матеріалі.

05 липня відбулася презентація успішно реалізованого проєкту у Ніжинському пологовому будинку — побудованої сонячної електростанції.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

"До Ніжина завітали керівники територіальних громад, щоб поспілкуватися з представниками ГО «Екоклуб», Фонду Декарбонізації. Підтримка сталих проєктів у громадах, Pfizer Foundation у сталій відбудові громад та перейняти досвід Ніжинської громади у виробництві сонячної енергії.

Під час зустрічі міський голова Олександр Кодола подякував усім, хто долучився до реалізації цього проєкту.

«Цей проєкт у першу чергу — про безпеку ніжинців. Енергонезалежність та енергобезпека – в пріоритеті нашої роботи. Особливо важливо це зараз, коли ворог постійно обстрілює енергетичні об’єкти. Пологовий будинок — це перший заклад у громаді, в якому встановлені і вже працюють сонячні панелі. У планах нашої команди встановлення таких сонячних електростанцій на всіх медичних установах, об’єктах критичної інфраструктури та освітніх закладах», — наголосив очільник Ніжина.

Також обговорили переваги роботи сонячної електростанції та інших відновлювальних джерел енергії у забезпеченні стабільного електропостачання, що критично важливо для надання безперервної медичної допомоги.

Генеральний директор Ніжинського пологового будинку Валерій Якуба розповів, що, за попередніми підрахунками, СЕС дозволить зекономити 86 900 кВт год/рік, що складає 540 000 грн за рік. Термін окупності — близько 8 років.

Будівництво станції завершилось в березні 2024 року. На сьогодні станція вже згенерувала 10,43 МВт електричної енергії на загальну суму 88 655 грн", — йдеться у повідомленні.

[GALLERY-496]

Як повідомляв MYNIZHYN, батьківство — це завжди відповідальність. Крок, на який зважитися може не кожен. Сьогодення таке, що певний страх стати батьками, відсутність необхідних знань про виховання дітей, про правильних догляд, посилює постійне відчуття небезпеки, адже України в стані війни... Наші журналісти вирішили запитати ніжинців, чи вплинула широкомасштабна війна на ваше бажання стати батьками, та прослідкувати динаміку народжуваності в Ніжині за попередні роки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: