Завантаження ...
banner
banner

Де купити новорічну ялинку

Фото.
До Нового року залишилося зовсім трохи. Новорічний стіл, подарунки, прикраси і в решті-решт організація свята – де, коли і з ким його провести, - поступово заполоняють думки. Але найважливішим атрибутом свята є жива ялинка чи сосна. А де її придбати?



До Нового року залишилося зовсім трохи. Новорічний стіл, подарунки, прикраси і в решті-решт організація свята – де, коли і з ким його провести, - поступово заполоняють думки. Але найважливішим атрибутом свята є жива ялинка чи сосна. А де її придбати? Та ще й так, щоб по чесному, законно та ще й мінімальною шкодою для природи. І, найголовніше, щоб не з територій забруднених радіацією Чорнобиля чи сміттям.

На сьогодні в Ніжині найбільший вибір новорічних ялинок на території Ніжинського лісництва, що на Московській. Тут є і ялини, і сосни, і навіть підставки для них. Ціни теж помірні – за деревце висотою до 1 метра просять 45 гривень, до 2-х метрів – 55 гривень, а вище 2-х – 70. За потреби можна придбати і дерев’яну підставку для ялини: тут вона коштує 15 гривень. За словами працівників ці ялини вирощені в спеціальному розсаднику у Вертіївці. До речі, самі ялини в лісництві не мають чипів – їх чіпляють на дерева лише при продажу. 
 
Ще одне місце де можна купити легальну ялинку чи сосну – ринок «Афганець». Сюди їх привозять з Ічні. Є там приватне підприємство, яке спеціально вирощує новорічні ялинки у власному розсаднику. Чіпи тут відразу закріплені на деревах, різних кольорів і різних років, але їх перевіряли і всі вони діючі. Ціни тут інші – на сосни від 50 до 250 гривень, а на ялинки – від 50 до 100, в залежності від розміру та краси дерева. Є навіть живі ялинки з грунтом у пластикових відрах по 150-200 гривень. Тут також можна придбати окремі ялинові чи соснові гілки по 15 гривень за в’язку, та ті ж таки підставки для них: дерев’яні – по 30, а металеві – по 150 гривень.

Ічнянські ялинки можна придбати і на вулиці Обїжджій, біля "Учкудуку". 

Перевірити ялинки на «справжність» можна через сайт www.ukrforest.com/check - достатньо у відкрите поле ввести номер штрих-коду і кожен бажаючий зможе побачити офіційну інформацію про продавця обраного дерева. 
 



 











 


 

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: