Завантаження ...
banner

Ніжин знову атакували дронами: що відомо

Ніжин знову атакували дронами: що відомо фото

У ніч на 26 липня 2024 року росіяни вдарили дронами типу "Shahed" по Ніжину.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомляє очільник Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

"Чергова атака російських «шахедів» по Ніжину. Влучання в обʼєкт інфраструктури та житловий гуртожиток, поранено цивільну особу", — повідомляє В'ячеслав Чаус.

Гуртожиток, в який було влучання, непридатний для проживання. Про це Суспільному у коментарі розповів міський голова Ніжина Олександр Кодола.

"Зараз займаємося ліквідацією наслідків атаки. Сам будинок сильно постраждав. Займаємось відселенням людей. У гуртожитку проживали люди пенсійного віку. Там було 24 квартири. Будемо забивати двері, вікна. Немає в ньому ні газу, ні води, ні світла. Треба робити капітальний ремонт".

За його словами, всіх 15 людей одразу доставили до Ніжинської міської лікарні. Станом на 9:30 в лікарні залишається чотири людини.

Також росіяни вдарили балістичною ракетою "Іскандер-М" із Ростовської області по Донеччині та ударними БпЛА типу Shahed із напрямків: мис Чауда – Крим, Курськ – рф.

Радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 22 "Shahed". 20 із них збито протиповітряною обороною у Херсонській, Сумській, Житомирській та Чернігівській областях.

Відбивали повітряний напад мобільні вогневі групи Сил оборони України, зенітні ракетні війська та підрозділи РЕБ Повітряних Сил.

Нагадаємо, у ніч на 20 липня росіяни нанесли удар по об'єкту енергетичної інфраструктури у Ніжині. Попередньо – це були безпілотники типу "Shahed".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: