Завантаження ...
banner

Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було

Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото

11 серпня в Ніжині у Графському парку відбувся забіг в рамках соціального проєкту "Активні парки — Локації здорової України", до якого приєдналося понад 300 учасників з різних міст України: Чернігова, Харкова, Броварів, Бахмача, Прилук, Ірпеня, Гостомеля, Батурина тощо.

Про це повідомляє Nizhyn Post.

Це було справжнє спортивне свято, участь в якому взяли понад 300 учасників з Харкова, Чернігова, Броварів, Ірпіня, Бахмача, Прилук, Гостомеля, Умані, Батурина, Ніжина. Серед них - люди різних вікових категорій, незалежно від фізичної підготовки, внутрішньо переміщені особи, ветерани війни та люди з інвалідністю. До заходу долучилися заступник Ніжинського міського голови Сергій Смага і секретар міської ради Юрій Хоменко.

У такому форматі Ніжинський забіг "Активних парків" відбувся вперше. Подібні заходи проходили тільки в обласних центрах України. Учасники долали наступні дистанції: дитячий забіг на 100 м; біг 5 км та 10 км; скандинавська ходьба 5 км.

У заході брали участь цілими родинами. Зокрема, ми зустріли тут сім'ї внутрішніх переселенців Ханіних, Москаленків, Настич, які нещодавно стали героями наших публікацій, а також батька і сина Гомоляк. Залюбки долучилися до заходу і гідно виступили учасники клубу скандинавської ходьби на чолі з координаркою Жанною Кресан.

Не передати словами ті емоції, які вирували під час заходу: азарт, радість, щасливі обличчя та посмішки... Це була неймовірна атмосфера єднання, де не було байдужих: хто не брав участь у забігу, той активно вболівав!

Як зазначив директор Ніжинського міського центру "Спорт для всіх" Сергій Півень, взагалі вже відбулося 26 стартів по всій Україні. Учора 27-им став Чернігів і сьогодні 28-им — Ніжин. Далі Чернігівщина передає естафету забігів Київщині: Києву та Білій Церкві. Заходи реалізуються державним Всеукраїнським центром «Спорт для всіх» спільно з Міністерством молоді та спорту України, згідно із програмою Президента "Здорова Україна".

Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №1
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №2
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №3
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №4
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №5
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №6
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №7
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №8
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №9
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №10
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №11
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №12
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №13
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №14
Забіг "Активних парків" у Ніжині: як це було фото №15

Переможці та призери отримали від організаторів нагороди та призи. Крім того, кожному дісталася медаль учасника. І не тільки. Кожен отримав незабутні враження, заряд позитиву і гарного настрою.

Щира вдячність організаторам та учасникам проведеного заходу. Вже вкотре Ніжин продемонстрував свою гостинність і довів, що був і залишається спортивним містом. Окрема подяка колективу МЦ "Спорт для всіх" на чолі з Сергієм Півнем, координаторці "Активних парків" у Ніжині Ірині Карпюк, волонтерам, які приклали чимало зусиль, щоб захід пройшов на високому рівні.

Автор: журналіст Nizhyn Post Валентина Савчук

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: