Завантаження ...
banner

"Наша справа відстежувати": речник оперативно-тактичного угрупування "Сіверськ" Вадим Мисник про обстановку на прикордонні з Білоруссю

"Наша справа відстежувати": речник оперативно-тактичного угрупування "Сіверськ" Вадим Мисник про обстановку на прикордонні з Білоруссю фото

Українські військові не спостерігають значних змін в обстановці на кордоні Чернігівщини з Білоруссю. Щодо заяв невизнаного низкою країн президента Білорусі Олександра Лукашенка, про посилення угруповання військ на кордоні з Київською та Чернігівською областями, військові говорять, що треба враховувати інформаційну складову, якою вони хочуть створити напруження.

Про це в ефірі "Суспільне. Студія" розповів речник оперативно-тактичного угрупування "Сіверськ" Вадим Мисник, пише Суспільне Чернігів.


Фото: Речник оперативно-тактичного угрупування "Сіверськ" Вадим Мисник. Джерело: Суспільне Чернігів

"Ми бачимо, що зараз таким чином відбувається тиск, те, що вони демонстративно це проводять. Ми вже звикли до таких заяв військово-політичного керівництва з боку Білорусі. Але наша справа відстежувати".

За словами Мисника, ситуація з безпілотниками на території Білорусі 10 серпня теж маніпуляція.

"Ми бачили кілька днів тому заходи, коли ударні безпілотні літальні апарати росіяни запускали саме з території Брянщини та Курщини, вони потім маршрутом заходили на територію Білорусі — саме на кордоні з Гомельською областю. Це були не одноразові моменти, які ми фіксували. І зараз вони хочуть використати такий момент для того, щоб створити напруження поки хоча б в інформаційному просторі", — сказав речник угрупування "Сіверськ".

Мисник також зазначає, що Сили оборони готові до будь-яких ситуацій.

"Ми не відрізняємо кордони, система оборони в нас побудована єдина. Ми враховуємо досвід лютого 2022 року, і ми будемо здатні діяти в будь-яких варіантах, щоб не допустити проникнення на нашу територію".

Своєю чергою військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець на своїй Facebook-сторінці написав, що не варто шукати у словах Лукашенка, якийсь сенс та реальний зміст.

"На даний час Лукашенко є лише «рупором» кремлівських ІПСО стратегічного рівня. Та й то, виключно, через своє «службове становище», не більше. Путін через нього вкидає у публічну площину потрібні йому наративи військово-політичного характеру", — написав Машовець.

Нагадаємо, невизнаний низкою країн президент Білорусі Олександр Лукашенко дав вказівки на посилення угруповання військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках, які межують із Київською та Чернігівською областями. Також 10 серпня він повідомив про те, що Україна порушила повітряний простір Білорусі. Протиповітряна оборона збила кілька цілей з української сторони.

Лукашенко наполягає, що такими діями українці демонструють неготовність до миру і "продовжують ескалацію цієї напруженості".

Як повідомляв MYNIZHYN, на прикордонні Чернігівської та Сумської областей скупчень російських військ наразі не фіксують.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: