Завантаження ...
banner

На Чернігівщині невакцинованих дітей переведуть на дистанційку - що про це відомо

На Чернігівщині невакцинованих дітей переведуть на дистанційку - що про це відомо фото

На Чернігівщині дітей, які не мають медичних довідок про стан здоров’я та щеплення, переведуть на дистанційну форму навчання.

Про це повідомив гендиректор обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Олександр Чепурний 20 серпня на брифінгу в Чернігівській ОВА.

"Для того, щоб отримати цю довідку, треба звернутися до сімейних лікарів або лікарів-педіатрів, які проведуть необхідний медичний огляд", — говорить Чепурний.

За його словами, у довідці ставлять відмітки про стан здоров’я дитини, рекомендації щодо фізичного навантаження, а також прописуються всі щеплення, які отримала дитина. У кінці лікар пише висновок про стан здоров’я пацієнта.

"Потім довідка аналізується медичним працівником навчального закладу, доводиться до відома керівника. І потім керівник приймає рішення стосовно форми освіти, яку має отримувати дитина", — розповів гендиректор.

Раніше ми писали: У Ніжині зростає захворюваність на COVID-19: ніжинців закликають не забувати про масковий режим

Олександр Чепурний каже: на Чернігівщині немає бажаного рівня колективного імунітету. За перше півріччя 2024 року показники кількості щеплень не досягли очікуваного рівня.

"50% щеплень, які мали отримати діти за пів року, ми не отримали. Показники варіюються від 37% до 41%. Це говорить про те, що бажаного рівня колективного імунітету немає", — пояснює Чепурний.

За даними опублікованими на сайті центру громадського здоров’я МОЗ України, колективний імунітет виробляється коли вакциновані 95% населення країни. Це дає можливість забезпечити повноцінний захист населення від спалахів та епідемій інфекційних хвороб.

До теми: У Ніжині відкриють додаткове інфекційне відділення через COVID-19

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: