Завантаження ...
banner

Підірвалися на міні, але роботу не покинули: як на Чернігівщині працюють електромонтери

Підірвалися на міні, але роботу не покинули:  як на Чернігівщині працюють електромонтери фото

Володимир Фещенко — електромонтер "Чернігівобленерго" — через чотири місяці реабілітації після підриву на міні у лісосмузі, травми шийного хребця та носіння корсету повернувся до роботи у прикордоння Чернігівщини. У квітні 2024 року Володимир разом із напарником Максимом Чередниченком підірвався на міні, а палаючий автомобіль покидали через вікно. На сьогодні обидва чоловіки знову працюють та повертають світло у будинки людей, пише Суспільне Чернігів.

Володимир Фещенко і Максим Чередниченко їдуть на аварійний виклик.

"Таких викликів буває за день пять-шість, в основному такі виклики, що немає напруги, обірвані проводи", — розповідає Володимир Фещенко.


Фото: Володимир Фещенко і Максим Чередниченко їдуть на виклик. Джерело: Суспільне Чернігів

Чотири місяці тому, 15 квітня, вони так само в парі їхали шукати пошкодження електромережі. Тоді без світла були 16 сіл.

"Під час руху лісовою дорогою, якраз там, де проходила наша лінія, ми наїхали на міну, це було може і менше ніж секунда. Нічого не зрозуміло, дим, палала машина", — каже Максим Чередниченко.


Фото: Максим Чередниченко. Джерело: Суспільне Чернігів

"Вистрибували з автомобіля через вікно, автомобіль лежав на боку, напарник був знизу, я якось вийшов зверху, він молодший і вискочив першим, подав мені руку і виліз і я", — говорить Володимир Фещенко.


Фото: Володимир Фещенко. Джерело: Суспільне Чернігів


Фото: Машина електромонтерів, яка підірвалася на міні. Джерело: Суспільне Чернігів

Обоє чоловіків потрапили в лікарні. Максим Чередниченко, який працює в енергетиці 16 років, отримав рвані рани на руках і голові, контузію. Проходив місяць реабілітацію. А Володимир реабілітувався чотири місяці.

"Отримав травму шийного хребта, тому довго треба було полежати, походити в корсеті, щоб трохи відновилося. Зараз буває поболює, день добре, а день не дуже добре".


Фото: Електромонтери Володимир Фещенко і Максим Чередничено. Джерело: Суспільне Чернігів

Думок передумати працювати на виїздах, кажуть, не було. Про те, коли з'їжджають з дороги, то з'являються спогади про підрив на міні, розповідає Максим Чередниченко.

"Подобається людям світло давати, щоб були зі світлом, бо як кажуть, світло радість людям несе", — каже Володимир Фещенко.

Як повідомляв MYNIZHYN, Кора, Кока та Сілі — три собаки-саперки, які перебувають на службі в одній з військових частин Ніжина. Вони приїхали на Чернігівщину з Польщі, Італії та Фінляндії

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: