Завантаження ...
banner

Продавали вигадану техніку: поліція Чернігівщини викрила групу аферистів

Продавали вигадану техніку: поліція Чернігівщини викрила групу аферистів фото

Оперативники карного розшуку поліції Чернігівщини здобули інформацію про можливу причетність декількох мешканців Прилуцького району, а також вихідців з Прилуччини, які нині мешкають в інших регіонах України, до систематичних шахрайських дій.

Відпрацювання отриманої інформації здійснили співробітники управління карного розшуку разом з колегами з інших оперативних служб поліції, слідчими слідчого управління та фахівцями з кримінального аналізу поліції Чернігівщини.

Внаслідок проведеної копіткої роботи поліцейські встановили суть шахрайської технології. Зокрема, зловмисники розміщували на платформах безкоштовних інтернет-оголошень пропозиції різноманітної сільгосптехніки за дуже доступними цінами. Зацікавленим потенційним покупцям повідомляли про потребу внести передоплату за товар.

Паралельно з потерпілими контактував один зі зловмисників під виглядом працівника одного з поштових операторів. Він повідомляв про отримання замовлення, комплектування відправки та інші подробиці щодо «руху» насправді неіснуючого товару.

Отримані від потерпілих грошові суми зловмисники переводили у готівку, розподіляли між собою і надалі витрачали на власний розсуд.

Після отримання достатнього масиву даних про діяльність злочинної групи, слідчі Головного управління Нацполіції в області разом з оперативниками карного розшуку, під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД провели низку одночасних санкціонованих обшуків у помешканнях та господарствах зловмисників.

В ході слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали та планшетні пристрої, банківські картки, чорнові записи, платіжні квитанції, інші речові докази злочинної діяльності фігурантів. Вилучене направлено на проведення експертних досліджень.

Наразі триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактами шахрайства, вчиненого у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з електронно-обчислювальною технікою (ч. 4 статті 190 Кримінального кодексу України).

Зловмисника загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Як повідомляв MYNIZHYN, поліцейські Чернігівщини викрили групу шахраїв з Ніжина та Прилук, які представлялися співробітниками банківських установ задля заволодіння реквізитами карток громадян. Поліція провела ряд обшуків у 21 фігуранта та припинила діяльність мережі шахрайських кол-центрів. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: