Завантаження ...
banner

У Десні та Стрижні "Чернігівводоканал" перевірив воду: результати дослідження

У Десні та Стрижні "Чернігівводоканал" перевірив воду: результати дослідження фото

Протягом декількох днів у соціальних мережах активно ширилися дописи щодо забруднення річки Десна, яке відбулося через несанкціоновані скиди в річку Сейм на території рф. Враховуючи важливість цієї інформації та маючи відповідне лабораторне обладнання, КП «Чернігівводоканал» ухвалив рішення провести лабораторні дослідження заборів проб води в Десні та Стрижені.

Про це йдеться на Facebook-сторінці КП "Чернігівводоканал".

За результатами лабораторних досліджень проведених 28.08.24, гідрохімічні показники річки Десна та річки Стрижень знаходяться в нормі гранично допустимих концентрацій.

Станом на 28 серпня загрози життю населення та тварин не виявлено.


Фото: Результати "Чернігівводоканалу". Джерело: КП "Чернігівводоканал"/Facebook

Оскільки це був одиничний аналіз проб води, і пляма забруднення може дійти до міста Чернігова після його відбору, ми все ж таки рекомендуємо мешканцям міста Чернігова утриматись від споживання води з річки Десна, купання та риболовлі.

Враховуючи соціальну важливість питання, КП «Чернігівводоканал» і надалі планує моніторити стан води в річці Десна та річці Стрижень.

Відбори проб води будуть проводитись зранку і ввечері. Інформація по результатам лабораторне досліджень буде публікуватися на сторінці підприємства у facebook.

Як повідомляв MYNIZHYN, з 26 серпня 2024 року спостерігається значне погіршення якості води в річці Сейм на території Батуринської ТГ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: