Завантаження ...
banner
banner

Два нардепи з Чернігівщини не задекларували свій бізнес

Два народні депутати з Чернігівщини Олег Дмитренко («БПП «Солідарність») та Валерій Дубіль («Батьківщина») у своїх деклараціях за 2014 рік не вказали, що мають бізнес.


Два народні депутати з Чернігівщини Олег Дмитренко («БПП «Солідарність») та Валерій Дубіль («Батьківщина») у своїх деклараціях за 2014 рік не вказали, що мають бізнес. Про це повідомляє pik.cn.ua

Олег Дмитренко приховав бізнес, який частково належить його дружині Надії Григорівні Дмитренко (20%). Це фірма СГ ТОВ «Батьківщина», яка займається вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур.
 
В свою чергу, Валерій Дубіль «забув» задекларувати фірму, співвласником якою він є особисто. Він, з 2000 року, на 20% володіє фірмою ТОВ «Грант Альянс», яка займається неспеціалізованою оптова торгівля. Зазначимо, що при цьому в декларації вказаний бізнес родини – статтні внески у розмірі 1 043 500 грн.
 
Додамо, що згідно з законом «Про засади запобігання і протидії корупції» усі народні депутати повинні були подати декларацію про доходи за 2014 р., в якій мали вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу товариств, підприємств або організацій – своїх та своєї родини. Однак кожен восьмий депутат приховав від декларації свій чи/та родинний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ).
 
Найбільше нардепів із не задекларованим бізнесом виявилося у президентському «Блоці Петра Порошенка» – 16 осіб. На другому місці прем’єрський «Народний Фронт» – 9 депутатів. Окрім того від «Опозиційного блоку» і «Волі народу» бізнес не задекларували по 6 депутатів, з «Відродження» і «Батьківщини» – по четверо, від «Самопомочі» – троє, від «Радикальної партії» – двоє, решта троє зі списку – позафракційні.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: