Завантаження ...
banner

Ніжинець Роман Желєзко — автор однієї з "Кращих книг 2023 року"

Ніжинець Роман Желєзко — автор однієї з "Кращих книг 2023 року" фото

04 вересня у Чернігівській міській бібліотеці імені Михайла Коцюбинського відбулося нагородження учасників обласного конкурсу "Краща книга року". Серед переможців і наш ніжинець — краєзнавець, екскурсовод Роман Желєзко з книгою "Мандрівка у незвідане: забуті та приховані таємниці Ніжина", у якій автор розповідає про неповторні туристичні локації Ніжина.

Про це повідомляє Ніжинська Центральна Бібліотека.

Ідея написання книги «Мандрівка у незвідане: забуті та приховані таємниці Ніжина» виникла взимку 2020 року.

"Туристи та їх об’єктивні, живі, відгуки стали вагомими джерелами для написання книги. Дякуючи таким відгукам, народилися декілька статей книги «Мандрівка у незвідане: забуті та приховані таємниці Ніжина», наприклад «Церкви, могили й два дуби», «Місто парків і скверів», «Дивовижна знахідка у стінах Благовіщенського монастиря», «Де зробити найкраще селфі в Ніжині?», «Екскурсія під акомпанемент дощу». Розмови за кавою з туристами до, під час і після екскурсій я пам’ятаю краще екскурсій. Без підтримки когорти моїх колег, ця книга ніколи б не побачила світ. Хоч їх прізвищ і немає на обкладинці книги, проте вони теж є її співтворцями", — розповідав Роман Желєзко в інтерв'ю для MYNIZHYN.

Ілюстратором обкладинки є ніжинський художник Анатолій Залозний.

"У 2023 році я знову переосмислив доцільність цієї книги й зрозумів швидкоплинність нашого життя. Тож «зараз», бо «потім» може не бути. Розуміючи, що саме сьогодні – це унікальна нагода, я все ж вирішив дати цій книзі в дорогу у світ. Книга «Мандрівка у незвідане: забуті та приховані таємниці Ніжина» написана українською мовою і для українців. Кожна українська книга – це камінець у фундамент нашого мовного опору тотальній росифікації і джерело знань для майбутніх поколінь", — зазначає автор.


Фото: Книга Романа Желєзка "Мандрівка у незвідане: забуті та приховані таємниці Ніжина". Джерело: НіжинCity

Як повідомляв MYNIZHYN, ніжинець Олександр Михед, котрий наразі проходить службу в ЗСУ, презентував у Лондоні книжку "Позивний для Йова", перекладену англійською.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: