Завантаження ...
banner

На Чернігівщині забруднена вода з Десни дісталася до Соколівки

На Чернігівщині забруднена вода з Десни дісталася до Соколівки  фото

Протягом останньої доби забруднена вода у річці Десна пройшла приблизно 30 кілометрів, однак забруднення не є концентрованим або однорідним. Згідно з інформацією від Державного агентства водних ресурсів та Державної екологічної інспекції України, тенденція покращення якості води залишається стабільною.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

За результатами аналізу проб води, відібраних на річці Сейм у селах Манухівка, Чаплищі, Чумакове, Хижки, Мутин та Озаричі встановили, що вміст розчиненого кисню у воді перебуває в межах норми. На Десні основна маса забрудненої води досягла села Соколівка Чернігівського району. Далі за течією зміни фіксуються точково і не мають однорідного характеру.

На Десні в селах Шестовиця, Надинівка, Максим, Соколівка вміст розчиненого кисню залишається нижче норми, також спостерігається підвищений вміст загального заліза та марганцю. Водночас перевищень вмісту хімічних або високотоксичних компонентів не виявили.

Для прискорення процесу очищення води на Десні працюють дев'ять аераційних установок: шість у Чернігівській області та три — у Київській. Ці установки штучно насичують воду киснем, що сприяє окисленню органічних речовин і допомагає природному процесу самоочищення річок.

Держводагентство та Державна екологічна інспекція України продовжують моніторинг стану річок Сейм та Десна в Сумській, Чернігівській та Київській областях. За останніми даними, спостерігається прискорення процесу очищення води, що підтверджується стабільним підвищенням рівня кисню вздовж усієї водної артерії.

Експерти сподіваються, що завдяки активним заходам та моніторингу ситуація продовжуватиме покращуватися, а якість води в річках поступово повернеться до нормального рівня.

Як повідомляв MYNIZHYN, забруднення Сейму і Десни сталося через знищення росіянами очисних споруд на території Курської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: