Завантаження ...
banner

Чому зникають горобці на Чернігівщині: думка еколога

Чому зникають горобці на Чернігівщині: думка еколога фото

Жителі Чернігівської області почали помічати, що в селах та містах стало значно менше горобців. Така тенденція спостерігається вже кілька років, і вона поширюється не лише на Чернігівщину, а й на всю Україну, пише ЧеLine.

Еколог Юрій Карпенко пояснив у коментарі для ЧЕЛАЙН, що зменшення кількості горобців може бути зумовлене кількома факторами. Першою причиною є використання пестицидів, які впливають на кормову базу птахів. "Таким чином зменшується кормова база, тому й птахи менше відтворюються, розмножуються, — пояснює Карпенко. Другий фактор — наявність хижих птахів, які впливають на популяцію горобців. Третій чинник — зміни клімату та природного середовища, які останнім часом стають менш сприятливими для цих птахів".

За словами екологів, популяція горобців в Україні зменшилася майже вдвічі. На Чернігівщині зазвичай зустрічають два види горобців: хатній, який живе в містах, та польовий, що частіше мешкає в сільській місцевості. Хатній горобець має сіре забарвлення, а польовий — із чорнуватими та коричнюватими вкрапленнями.

Горобці є важливими для екосистеми, оскільки харчуються насінням, відходами продуктів, зерновими, ягодами, а також комахами, які можуть шкодити садам і паркам. Їх зникнення має негативний вплив на природне середовище.

Авторка: Оксана Замятіна

Як повідомляв MYNIZHYN, у світі блогінгу часто трапляються несподівані історії успіху, які розпочинаються з маленьких ідей і перетворюються на великі досягнення. Олексій, молодий хлопець із Ніжина, зумів здобути популярність завдяки своєму блогу про котів. Його історія – це приклад того, як любов до тварин і спонтанні рішення можуть привести до дивовижних результатів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: