Завантаження ...
banner

Уночі 17 вересня ППО України знищила 34 ворожі дрони: наслідки атаки росіян

Уночі 17 вересня ППО України знищила 34 ворожі дрони: наслідки атаки росіян фото

У ніч на 17 вересня військами Повітряних Сил України виявили 51 ворожий ударний безпілотний літальний апарат (БпЛА). Знищити вдалося 34 одиниці.

Для відбиття повітряної атаки противника залучалися авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) Повітряних Сил та Сил оборони України. Завдяки злагодженій роботі цих підрозділів у протиповітряному бою було збито 34 ворожі дрони.

Окрім того, засобами радіоелектронної боротьби Сил оборони вдалося вивести з ладу ще 12 безпілотників противника, які були локаційно втрачені в кількох регіонах України. За попередніми даними, інформації про постраждалих або руйнування не надходило. Два інших ворожих дрони повернулися на територію росії.

Протиповітряна оборона активно працювала в кількох областях України, зокрема у Миколаївській, Херсонській, Сумській, Полтавській та Харківській областях, захищаючи мирних жителів від атак ворожих безпілотників.


Фото: Статистика ПС

Суми — без світла

Сьогодні, 17 вересня, вночі росіяни нанесли масований авіаційний удар по місту Суми. Внаслідок цього відсутня електроенергія. Попередньо, людських жертв немає.

Як повідомив в.о. міського голови Сум Артем Кобзар, "є пошкодження в енергосистемі. Якщо до 10:00 їх полагодити не вдасться — в Сумах розгорнуть пункти незламності. На маршрутах не курсують тролейбуси, лише автобуси". Наразі всі екстрені служби працюють над ліквідацією наслідків. Вода подається в місто з пониженим тиском. Система водовідведення функціонує.

Постраждали населені пункти Конотопського, Охтирського та Сумського районів. Об’єкти критичної інфраструктури – водоканали, лікарні та інші – підключені до систем резервного живлення. Силами ППО над територією області було збито 16 «Шахедів».

Як повідомляв MYNIZHYN, у ніч на 16 вересня 2024 року українські військові відбили атаку ударних безпілотників типу «Shahed-131/136», запущених з території росії. З 20:00 15 вересня до 06:00 16 вересня радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та супроводили 56 ударних безпілотників, які було запущено з Курська та Єйська.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: