Завантаження ...
banner

У Ніжині будуватимуть нову модульну лікарню — Валерій Зуб

У Ніжині будуватимуть нову модульну лікарню — Валерій Зуб фото

17 вересня Верховна Рада України підтримала важливий крок для розвитку медичної інфраструктури Ніжина — будівництво нової модульної лікарні в місті.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє Валерій Зуб.

"За 316 голосів – і Проєкт Закону про ратифікацію Рамкового договору між Урядом України та Урядом Франції щодо будівництва нової модульної лікарні у Ніжині затверджено", — йдеться у повідомленні нардепа.

Проєкт з будівництва нового медичного комплексу в Ніжині став можливим завдяки активній роботі Міністерства охорони здоров’я та особистій підтримці міністра Віктора Ляшка. Проєкт є надзвичайно важливим для громади міста, оскільки передбачає фінансування на суму 35 мільйонів євро, які будуть спрямовані на будівництво та придбання сучасного медичного обладнання.

Місцева лікарня вже тривалий час потребує оновлення, адже старе приміщення не відповідає сучасним вимогам надання медичної допомоги. Новий модульний медичний комплекс дозволить не лише створити належні умови для лікування, а й підвищити якість медичних послуг для жителів Ніжина.

Генеральний директор Чернігівського центру сучасної онкології висловив впевненість, що "нове будівництво має значні переваги порівняно з реконструкцією старих приміщень".

"Новітнє обладнання, енергоефективність та зручна логістика для медичного персоналу та пацієнтів – усе це стане реальністю для мешканців Ніжина завдяки підтримці Французької Республіки. Сьогодні зроблений ще один крок до медичної незалежності нашої держави, і я вдячний усім колегам, хто підтримав це рішення!", — підсумував Валерій Зуб.

Як повідомляв MYNIZHYN, 19 липня у Ніжині відбулося відкриття нової сімейної амбулаторії №10 на території Ніжинської міської лікарні імені Миколи Галицького.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: