Завантаження ...
banner

«Сонце дає життя»: у Ніжині діє унікальна виставка витинанок Євгенії Липовецької

«Сонце дає життя»: у Ніжині діє унікальна виставка витинанок Євгенії Липовецької фото

У Ніжинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка витинанок «Сонце дає життя», яка представляє творчість місцевої мисткині Євгенії Липовецької. Виставка, що стартувала 20 вересня, вже привабила багатьох поціновувачів мистецтва. Роботи Євгенії — це справжнє мистецтво, яке поєднує в собі традиційні техніки витинанки та сучасні інтерпретації.

Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

Євгенія Липовецька, відома майстриня образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, є членкинею Національної спілки художників України. Її творчість здобула визнання як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні. Вона також була відзначена Всеукраїнською конфедерацією журналістів за внесок у формування культурної спадщини України.


Фото: Євгенія Липовецька. Джерело: Ніжинська міська рада

Ця виставка є першою, на якій представлені виключно витинанки майстрині. Попри те, що Євгенія працює і в інших напрямах, зокрема в олійному живописі та ткацтві, саме витинанки відкривають нові горизонти для її творчого вираження.

Виставка триватиме протягом місяця, і всі охочі можуть прийти й насолодитися чарівними паперовими витворами. Майстриня продемонструвала різноманітні підходи до витинанки, і кожен з експонатів демонструє, наскільки цей вид творчості є багатогранним.

«Сонце дає життя»: у Ніжині діє унікальна виставка витинанок Євгенії Липовецької фото №1
«Сонце дає життя»: у Ніжині діє унікальна виставка витинанок Євгенії Липовецької фото №2
«Сонце дає життя»: у Ніжині діє унікальна виставка витинанок Євгенії Липовецької фото №3

Завітайте на виставку і, може, ви відчуйте натхнення взяти до рук папір та ножиці, щоб спробувати свої сили у створенні власних шедеврів.

Як повідомляв MYNIZHYN, з 6 серпня по 15 вересня у відділі "Художній музей" НКМ імені Івана Спаського діяла фотовиставка «Попереду перших», присвячена 10-й річниці від дня створення однієї з військової частини Командування Сил підтримки ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: