Завантаження ...
banner

Покращення якості води в Десні: забруднення в Сеймі продовжує рух

Покращення якості води в Десні: забруднення в Сеймі продовжує рух фото

Якість води у річці Десна на Чернігівщині покращується, наразі не фіксують запаху чи масового замору риби. Водночас, забруднення у річці Сейм продовжує рухатися по руслу, створюючи загрозу для водних ресурсів.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України на своїй офіційній сторінці у Facebook.

На території Сумської області зафіксоване повторне забруднення, яке продовжує рух по річці Сейм. У районах сіл Мутин та Озаричі вода залишається мутною, а рівень хімічного споживання кисню перевищує норму у 4,3 рази. Водночас розчиненого кисню у воді немає. Невелике покращення якості води спостерігається в районі села Чумакове, де прозорість води збільшилася, хоча вода зберігає жовто-зелений або сіруватий відтінок.

Щодо річки Сейм на Чернігівщині, згідно з повідомленням Міндовкілля, у межах міста Батурина спостерігається потемніння води та незначний специфічний запах, але замору риби не зафіксовано.

"Хімічне споживання кисню перевищує норму в 1,1 рази. Кисневий режим знаходиться в межах норми. Перевищення по вмісту марганцю досягає 1,3 рази. Вміст азоту амонійного, заліза загального, нітритів, фосфатів та хлоридів знаходиться в межах допустимих значень. Протягом доби показники якості води не змінилися, вода залишається світлою, на дні майже немає осаду, неприємний запах відсутній, замор риби не зафіксовано", — повідомляє Міністерство.

Щодо Десни, ситуація там також покращується. Вода в річці посвітлішала, а на дні осідає темний осад. З'являються живі водні біоресурси, а замору риби, так само як і неприємного запаху, не спостерігають.

Фото: Суспільне Чернігів

Нагадаємо, забруднення Сейму і Десни сталося через знищення росіянами очисних споруд на території Курської області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: