Завантаження ...
banner

У Ніжині до міської лікарні приєднають пологовий будинок: потреба та наслідки

У Ніжині до міської лікарні приєднають пологовий будинок: потреба та наслідки фото

25 вересня на черговій сесії Ніжинської міської ради депутати ухвалили рішення про приєднання КНП "Ніжинський міський пологовий будинок" до КНП "Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького", повідомляє Nizhyn Post.

На черговій сесії міської ради розглядалося важливе питання щодо майбутнього Ніжинського пологового будинку. Після ретельних обговорень на депутатській комісії, погоджувальній раді, а також заслуховування думок генерального директора пологового будинку Валерія Якуби та керівництва міської лікарні, депутати ухвалили рішення зберегти заклад у складі Ніжинської міської лікарні.

Причиною такого рішення стала реформа медичної сфери України, яка триває останні кілька років. Згідно з цими змінами, Національна служба здоров'я України (НСЗУ) з наступного року припинить фінансування пологового будинку як окремого медичного закладу. Валерій Якуба пояснив, що Міністерство охорони здоров'я та НСЗУ фінансуються за рахунок міжнародних донорів, які виставляють свої вимоги. Місцева влада та сам медзаклад не мають можливості вплинути на цю ситуацію.

«Я присвятив 40 років своєму життю медицині, з них 30 років керував Ніжинським пологовим будинком. Ми з колективом самовіддано працювали всі ці роки, прийняли близько 40 тисяч немовлят і провели тисячі операцій. Ми завжди надавали високоякісну медичну допомогу», — зазначив Валерій Якуба.


Фото: Валерій Якуба. Автор: Валерій Кичко

За його словами, колектив пологового будинку виконує всі вимоги НСЗУ, щоб отримати контракти на наступний рік. Наприклад, від квітня до жовтня вони повинні прийняти не менше 200 пологів, а вже виконали 300. Також було проведено понад 400 операцій, що перевищує мінімальну вимогу у 200 процедур. Отже, суть проблеми полягає не у якості роботи колективу, а в нових умовах фінансування та змінах у медичній системі.

Як повідомляв MYNIZHYN, Ніжинська громада продовжує активно підтримувати військовослужбовців, зокрема 163-й батальйон: за 2022 по 2024 роки закупили та передали матеріально-технічні засоби на загальну суму 2 283 518 гривень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: