Завантаження ...
banner

Вогнеборці ліквідували на Чернігівщині за тиждень 141 пожежу: подоробиці

Вогнеборці ліквідували на Чернігівщині за тиждень 141 пожежу: подоробиці фото

За даними Головного управління ДСНС у Чернігівській області, за минулий тиждень рятувальники ліквідували 141 пожежу в природних екосистемах загальною площею понад 250 гектарів. Основними причинами цих пожеж стали порушення правил пожежної безпеки під час перебування в лісі, самовільне випалювання сухої рослинності та недотримання заходів безпеки під час проведення польових робіт.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Чернігівській області.

Такі дії несуть серйозну загрозу, адже підпали сухої трави можуть поширитися на житлові будівлі, створюючи небезпеку для життя людей і викликаючи травми або навіть загибель. Пожежі в екосистемах є неконтрольованими стихійними явищами, що супроводжуються виділенням тепла, диму та світла, завдаючи значної шкоди навколишньому середовищу та об’єктам господарської діяльності.

Завдяки оперативним діям рятувальників вдається запобігти поширенню вогню на населені пункти та інші важливі об'єкти.

Державна екологічна інспекція в Чернігівській області вкотре нагадує, що за самовільне випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність, а в окремих випадках — кримінальна. Під час воєнного стану такі дії можуть розцінюватися як акт диверсії відповідно до статті 113 Кримінального кодексу України.


Фото: Державна екологічна інспекція у Чернігівській області

Закликаємо всіх дотримуватися правил пожежної безпеки та не випалювати суху рослинність.

Як повідомляв MYNIZHYN, 22 вересня в одному з ніжинських телеграм-каналів з'явилася інформація, що невідомі особи підпалили літню терасу "Паб "Каштан"".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: