У Ніжині відкрилася виставка живопису Анатолія Залозного — Фото

30 вересня у Ніжині відкрилася виставка робіт місцевого художника Анатолія Залозного. Цей скромний і душевний митець, хоч і уникає публічності, дарує свою творчість багатьом шанувальникам, як в Україні, так і за її межами.

30 вересня у Ніжині відкрилася виставка робіт місцевого художника Анатолія Залозного. Цей скромний і душевний митець, хоч і уникає публічності, дарує свою творчість багатьом шанувальникам, як в Україні, так і за її межами.

Про це повідомляє Nizhyn Post.

Анатолій Залозний народився 29 серпня 1959 року на хуторі Лісове. Малювання захопило його ще в шкільні роки. Після закінчення Черняхівської середньої школи він вступив до Київського художньо-промислового технікуму, нині – Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, де здобув освіту художника-оформлювача.

Живопис займає центральне місце в житті Анатолія. Він працює в різних жанрах: пейзаж, натюрморт, портрет та урбаністичний живопис. Художник використовує олійні й акварельні фарби, а також активно застосовує графіку. Кожна його робота унікальна та відображає особистий світогляд автора, передаючи його почуття та емоції.

Попри брак часу для участі у виставках і фестивалях, картини Анатолія Залозного знайшли своїх шанувальників як в Україні, так і за кордоном. Його твори зберігаються в численних приватних колекціях.

На запитання, скільки часу у нього йде на написання картини, художник жартує: «По-різному. Ось цю малював дуже довго — 30 хвилин» (йдеться про картину «Двоє»). Кожна картина митця — це маленький шедевр, який можна довго розглядати, знаходячи все нові деталі.

Творчість Анатолія вражає своєю багатогранністю. Завдяки використанню різних технік і стилів, здається, що на виставці представлені роботи кількох митців. Це ще раз підтверджує його майстерність та глибокий внутрішній світ.

[GALLERY-637]

Всіх поціновувачів живопису запрошуємо відвідати виставку. Вона точно не залишить вас байдужими!

Як повідомляв MYNIZHYN, у Ніжинському краєзнавчому музеї відкрилася виставка витинанок «Сонце дає життя», яка представляє творчість місцевої мисткині Євгенії Липовецької. Виставка, що стартувала 20 вересня, вже привабила багатьох поціновувачів мистецтва. Роботи Євгенії — це справжнє мистецтво, яке поєднує в собі традиційні техніки витинанки та сучасні інтерпретації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: