Завантаження ...
banner

Гордість Ніжина: тайбоксери Григорій Дворський та Володимир Приходько вирушають на Чемпіонат світу в Німеччині

Гордість Ніжина: тайбоксери Григорій Дворський та Володимир Приходько вирушають на Чемпіонат світу в Німеччині фото

Юні вихованці ніжинської секції тайбоксингу, підопічні тренера Максима Татаренка, Володимир Приходько та Григорій Дворський незабаром вирушать на Чемпіонат Світу, який відбуватиметься в Німеччині (Франкфурт).

Журналісти MYNIZHYN поспілкувалися з хлопцями та тренером, дізналися їх настрій та ступінь готовності до змагань такого рівня. Для юних талантів це буде перший Чемпіонат Світу в кар’єрі.

Григорій Дворський


Фото: Григорій Дворський. Автор: Олександр Воронуха

«Я був одним з перших, хто почав займатися у секції. На початку нас було лише двоє. Потім почали приєднуватися все більше і більше людей».

Найскладніше для мене — тренувальний процес, а найпростіше — змагання.

Міські змагання відрізняються організацією, бо тут відсутнє елементарне зважування. Всеукраїнські та світові змагання — велика відповідальність. З власного досвіду можу сказати, що на змаганнях рівнем вище присутня напруга, однак важливо робити свою справу та абстрагуватися від факторів, які можуть впливати психологічно: камери, увага багатьох глядачів тощо. У своєму місті програвати, звісно, не хочеться, а на світовому рівні — тим паче. Поразки трапляються, але тренер допомагає справлятися. Якісь настанови, підбадьорливі слова — це дуже важливо в такі моменти. Якщо відчуваєш, що поступаєшся по ходу поєдинку, то вже доводиться ризикувати, присутній азарт.

Ми ретельно готуємося до Чемпіонату Світу, два тренування на добу, контролюємо вагу. Маємо надію, що на нас чекає успіх», — підсумував Григорій.

Володимир Приходько


Фото: Володимир Приходько. Автор: Олександр Воронуха

«Я займаюся два роки в секції. Дуже складно дається підготовка, а з виступами набагато простіше. З роками хвилювання перед боями вже не відчуваю. Найголовніше — не боятися свого суперника і йти впевнено до перемоги».

На питання: «як справляєте з поразками?», — Володимир відповідає чітко: «Поразки бувають у всіх, без них не буде й перемог. У такі моменти важлива підтримка моральна підтримка від тренера, але мені часом краще у такі моменти побути наодинці».

Ми запитали, чи дається взнаки психологічно такий високий рівень змагань.

«У першу чергу, на Всеукраїнських змаганнях на відміну від міських, тяжчі суперники, більша конкуренція та й взагалі суперників (боїв) більше. Я не дуже відчуваю психологічний тиск від місця проведення змагань: чи то місцеві, чи Всеукраїнські. Насправді все залежить від характеру, бо коли закінчуються сили, то важливим є характер. Ну і безперечно є важливою підтримка та підказки тренера по ходу поєдинку. Треба дослухатися обов’язково», — наголосив Володимир.

Тренер хлопців Максим Татаренко налаштований на успіх та розповідає, що цим виступом завдячує бійцям ЗСУ, котрим він і буде присвячений.

«Зараз у нас походить посилена підготовка, дворазові тренування. Теж саме було під час підготовки до Чемпіонату України, де Володимир з Григорієм підтвердили звання чемпіонів України. Ми гарно підготувалися, у першу чергу, психологічно, морально та фізично. Однозначно, хочемо показати гарні якості спортсменів. В України зараз війна, тож ми маємо цінувати моменти в залі, наші тренування.

Який би результат задовольнив? У спорті не можна загадувати наперед, почувати себе дуже самовпевненим, бо це може зіграти злий жарт. Є два спортсмени… Хто більше віддав сил, хто готовий краще в усіх аспектах — урешті перемагає. Ми перевіримо наші сильні та слабкі сторони, а результат, я маю надію, буде позитивний.

Хлопці з Ніжина, починалося все примітивно, на шкільному стадіоні… А зараз ми їдемо на Чемпіонат Світу. Я вважаю, що є прогрес і сподіваюся, що це не останній виступ на такому рівні. Скільки полеглих Воїнів вже… Наші виступи будуть присвячені саме нашим захисникам», — наголосив тренер юних чемпіонів України Максим Татаренко.

Нагадаємо, 28 вересня команда Fight Club 2021 Nizhyn гідно представила Ніжин та Чернігівську область на Кубку Полтавської області з таїландського боксу Муай-тай, присвяченому пам'яті загиблих воїнів спецпідрозділу «Артан». Спортсмени показали свою силу, технічність та незламний дух під час змагань, що дозволило досягти значних результатів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: