Завантаження ...
banner

Вперше в Україні: у Ніжині утеплять багатоквартирний будинок екологічними матеріалами

Вперше в Україні: у Ніжині утеплять багатоквартирний будинок екологічними матеріалами  фото
 

У Ніжині стартує проєкт “TEPLO”: будинок 1936 року утеплять  місцевими природними матеріалами за інноваційною технологією.

Це перший такий проєкт в Україні, який має на меті не лише покращити енергоефективність будівлі, але й продемонструвати можливості екологічного будівництва і сприяти поширенню практики серед інших фахівців.

Утеплення житлового будинку здійснюватиметься за естонською технологією. Вона передбачає виготовлення збірної конструкції з використанням місцевих природних матеріалів. До робіт будуть залучені українські фахівці. Крім того, в межах проєкту планується розробити навчальні програми для ОСББ та практичні рекомендації щодо впровадження екологічних практик у будівництві.

Частина команди “TEPLO” спілкується з мешканцями будинку в м. Ніжин

Партнери проєкту вже підписали меморандум із мешканцями та оцінили обсяг робіт. Незабаром вони проведуть інтерактивні воркшопи, щоб залучити громаду та поділитися своїми знаннями з використання екологічно чистих матеріалів, в будівництві.

Раніше ми писали: Пенсійний фонд України автоматично перерахує субсидії на опалювальний сезон 2024-2025 років: що треба знати

“Коли у когось із мешканців виникають сумніви, чи на часі цей проєкт під час війни, я завжди кажу: це не просто можливість, це необхідність. Навіть під час війни, якщо є цільова підтримка з боку Євросоюзу, ми не можемо нехтувати шансом відремонтувати наш будинок. Війна закінчиться, а проблема з будинком залишиться. Його все одно доведеться модернізувати, бо у всьому світі активно впроваджуються енергозберігаючі технології” - поділився Владислав, керуючий будинком у Чернігівській області

 

Частина команди “TEPLO” з мешканцями будинку в м. Ніжин

Ініціатива об’єднала чотири експертні організації: Neo-Eco, Matek AS, ГО ReThink і урбаністичну коаліцію Ro3kvit. Проєкт підтримується програмою LIFE, що сприяє досягненню цілей ЄС щодо кліматичної нейтральності до 2050 року.

За інформацією представників Компанії TEPLO

Як повідомляв MYNIZHYNНіжин залучив грант на суму 2 млн євро для модернізації тепломереж 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: