Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці, подбайте про безпеку ваших дітей під час зимових канікул!

Наразі школярі міста Ніжина та Ніжинського району відпочивають на зимових канікулах. Більшість дітей знаходяться вдома, або ж граються з друзями на вулиці. Тож, важливо вберегти їх від лиха, аби вони не скоювали адміністративних та кримінальних правопорушень


Наразі школярі міста Ніжина та Ніжинського району відпочивають на зимових канікулах. Більшість дітей знаходяться вдома, або ж граються з друзями на вулиці. Тож, важливо вберегти їх від лиха, аби вони самі не скоювали адміністративних та кримінальних правопорушень та не стали жертвою злочинних посягань з боку дорослих чи ровесників.          

Статистика свідчить, що найчастіше адміністративні та кримінальні  правопорушення скоюють діти з сімей, де батьки не опікуються ними, тривалий час перебувають на роботі за межами міста, на заробітках, зловживають спиртними напоями, тощо. Тож працівники поліції відвідують за місцем проживання родини, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, разом зі службою у справах дітей Ніжинського міськвиконкому здійснюють рейди, з метою виявлення безпритульних підлітків на вулицях Ніжина, проводять профілактичні бесіди з власниками розважальних закладів, щодо недопущення ними перебування у їх закладах неповнолітніх. У магазинах, де продаються тютюнові та алкогольні напої, працівники поліції застерігають продавців щодо продажу цих виробів неповнолітнім.
           
Також звертаємо увагу батьків на те, що турбуючись про життя та здоров’я своїх дітей, слід навчити їх розпізнавати ризики  і небезпеки коли вони залишаються самі вдома:
- Напишіть номери телефонів свої, знайомих, родичів, перевірених сусідів на аркуші паперу і покладіть їх на видному місці (наприклад, біля стаціонарного телефонного аппарату, або вони повинні бути введені до мобільного телефону).
-  Поясніть дитині, що номери поліції і швидкої допомоги набираються безкоштовно з будь-якого телефону, як з мобільного, так і стаціонарного.
-  Напишіть для дитини перелік тих людей, яких вона може пустити в дім. Ці люди потрапляють в категорію «знайомі». Незнайомцям двері не відчиняються у будь - якому випадку.
- Постійно нагадуйте дитині, що перш ніж відчиняти двері, слід поглянути в двірне вічко.
-  Дитина у жодному разі не повинна говорити, що вона вдома одна.
-  Наголосіть: якщо несподівано прийшли в гості знайомі хлопчики або дівчатка, дитині не варто їх впускати. Такі зустрічі мають бути обговорені заздалегідь, при цьому вдома мають бути дорослі.
- Забороніть дитині розповідати будь-кому про цінні речі, які є у вас вдома.
         
Та головне, приділяйте якомога більше уваги вихованню власних дітей. Спілкуйтеся з ними, дізнавайтеся про проблеми, які їх турбують. Вивчайте коло знайомих підлітків, з ким вони товаришують в Інтернеті, проводять вільний час, які у них спільні інтереси  тощо, бережіть від сумнівних компаній та будьте для дитини гарним прикладом.
 
Ніжинський ВП ГУНП в Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: