Завантаження ...
banner

Мотоциклісти в Ніжині: скільки порушень виявила поліція за останні місяці

Мотоциклісти в Ніжині: скільки порушень виявила поліція за останні місяці фото

03 вересня ми публікували статтю про те, що в Ніжині наявні систематичні порушення за участі мотоциклістів у нічний час. Того ж дня міський голова Олександр Кодола звернувся до правоохоронних органів із закликом посилити контроль над дотриманням комендантського режиму в місті. 

Тож, скільки порушників затримала поліція за останні два місяці, які додаткові заходи здійснює — читайте у матеріалі MYNIZHYN.

Менше порушників — більше ДТП

За період з 03 серпня по 03 вересня 2024 року працівниками Ніжинської поліції склали сім адміністративних матеріалів відносно осіб, які керували мотоциклами та мопедами у нічний час, а за період з 03 вересня по 03 жовтня —  три адміністративні матеріали.

Динаміка йде на спад. Цьому посприяла робота поліції, погодні умови чи свідомість власників двоколісних — питання відкрите, однак у місті почастішали ДТП за участі мотоциклістів, зокрема:

24 вересня у Ніжині по вул. Конституції о 20:58 водій мопеда «Viper» не впорався з керуванням та зачепив паркан. У результаті ДТП водій мопеда та його пасажир отримали тілесні ушкодження. Водія доставили до КНП «Ніжинська центральна міська лікарня», пасажир отримав тілесні ушкодження у вигляді забоїв.

03 жовтня 2024 у Ніжині сталася смертельна ДТП поблизу перехрестя Незалежності-Синяківська. 15-річний водій мотоцикла «Ліфан», рухаючись вулицею Синяківська, не надав переваги в русі при виїзді на головну дорогу вул. Незалежності та зіткнувся з автомобілем «Рено Трафік» під керуванням 27-річного ніжинця. Унаслідок ДТП неповнолітній водій мотоцикла та його 17-річна пасажирка загинули на місці події.

Багато ніжинців нарікають на те, що після 21:00 на більшості ділянок в місті відсутнє освітлення. Також обурюються, що водії мотоциклів переважно не досягли віку, коли можна сідати за кермо. Дехто нарікає на дії поліції... Про це наші читачі пишуть у коментарях до відео зі смертельної ДТП за участі двох неповнолітніх у Ніжині.


Фото: Коментарі ніжинців

Питання на контролі керівника поліції

Щодо додаткових заходів, у поліції кажуть: "Здійснюються необхідні заходи, щодо недопущення вчинення правопорушень, а саме з 13 по 23 вересня у нічний час поліцейськими проводились профілактичні заходи на території міста, в тому числі й з водіями мототранспорту. Наразі поліцейські проводять заходи направлені на профілактику та виявлення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Дане питання перебуває на контролі керівника Ніжинського РУП".

Загалом, за вересень 2024 року поліцейські зафіксували:

  • Керування несправними транспортними засобами, недотримання правил безпеки – 160;
  • Порушення зупинки та стоянки автомобілів – 294;
  • ДТП з пошкодженням автомобілів – 29;
  • Керування без документів – 111;
  • Керування у стані сп'яніння – 36.

Нагадаємо, що 10 жовтня близько 20-ї години поблизу Ніжина сталася смертельна ДТП. 35-річний водій автомобіля «Renault Megane Scenic», рухаючись по автодорозі «Чернігів-Прилуки-Пирятин» від села Хвилівка в напрямку Ніжина, допустив зіткнення з велосипедистом, котрий рухався у зустрічному напрямку. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий велосипедист 1957 року народження загинув на місці події.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: