Завантаження ...
banner

Українське небо під ударом: знищено десятки дронів та кілька ракет Х-59

Українське небо під ударом: знищено десятки дронів та кілька ракет Х-59 фото

У ніч на 19 жовтня 2024 року російські окупанти здійснили масований повітряний напад на Україну, використовуючи керовані авіаційні ракети та дрони «Shahed».

Про це повідомляють у Повітряних Силах ЗСУ.

Росія застосувала керовані авіаційні ракети, запущені з акваторії Чорного моря, а також безпілотники типу «Shahed» та дрони невстановленого типу. Пуски дронів були здійснені з території росії – з районів Курська, Єйська та Приморсько-Ахтарська. Радіотехнічні війська Повітряних Сил України виявили та супроводжували понад 100 ворожих повітряних цілей: приблизно 98 безпілотників та шість керованих авіаційних ракет типів Х-59 та Х-69.

Для відбиття атаки задіяли авіацію, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України

Станом на 12:00 в результаті протиповітряного бою вдалося знищити:

  • чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69;
  • 42 ворожих безпілотники в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях.


Фото: Статистика ПС

Зазначається, що 46 ворожих дронів наразі вважаються локаційно втраченими – інформація щодо їх збиття або падіння продовжує уточнюватися. Попри значні втрати, частина російських дронів все ще перебуває у повітряному просторі України. Бойова робота триває, а українські військові продовжують відбивати напад.

«Ми докладаємо максимум зусиль для захисту неба та безпеки громадян. Ворог використовує всі наявні засоби для атак, але ми продовжуємо боротьбу», – підкреслюють у Повітряних Силах України.

Як повідомляв MYNIZHYN, війська рф 17 жовтня атакували чотири прикордонні громади Чернігівщини: Новгород-Сіверську, Семенівську, Городнянську та Сновську. Вогонь вели з мінометів, АГС, ствольної артилерії, а також атакували БпЛА та FPV-дронами. Загалом прикордонники зафіксували понад 100 вибухів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: