Завантаження ...
banner

11 днів творчості та дружби: учні мистецьких шкіл Чернігівщини повернулися з незабутньої подорожі до Латвії

11 днів творчості та дружби: учні мистецьких шкіл Чернігівщини повернулися з незабутньої подорожі до Латвії фото

Щасливі та сповнені враженнями 11 днів провели учні мистецьких шкіл Чернігівщини в Латвії. Серед учасників поїздки були й здобувачі освіти Мистецької школи при КЗ «Ніжинський фаховий коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради. Вже з перших хвилин у таборі юні митці відчули доброзичливість, турботу та підтримку з боку латвійських друзів.

Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook заступниця директора коледжу з питань роботи Мистецької школи в Мистецькій школі при КЗ "НФККіМ" імені Марії Заньковецької Марина Батрак.

Поїздка стала можливістю для дітей зануритися в неймовірну атмосферу творчості, яка панувала в Ризькій музичній школі імені Павула Юр’яна. Латвійські учні зустріли гостей привітальним концертом, а кращі викладачі провели для українських школярів натхненні майстер-класи. Це мотивувало наших дітей до старанної підготовки та самовдосконалення.

Щодня на учасників подорожі чекали цікаві й пізнавальні екскурсії. Вони побували в Юрмалі, відвідали Національну бібліотеку Латвії, Ризький мотор-музей, Ризький зоопарк, Латвійський музей природи та Латвійську національну оперу. Особливе задоволення діти отримали від прогулянок затишними вуличками старої Риги та візиту до замків Сігулди. Не менш захопливою стала активна розвага в природному парку міста Тервете.

Знаковою подією під час поїздки стала зустріч із послом України в Латвії Анатолієм Куцеволом, який висловив підтримку дітям та побажав їм успіхів у виступах і незабутніх моментів під час подорожі.

Кульмінацією перебування в Латвії став концерт українських учнів. Кожен із них мав можливість продемонструвати свої творчі досягнення, а завершальним акордом став спільний виступ усіх учасників із виконанням гімну України.

Ця подорож стала яскравим прикладом міжнародної співпраці, яка об’єднує людей навколо мистецтва, підтримує юні таланти та сприяє розвитку дружніх відносин між країнами.

Як повідомляв MYNIZHYN, 19-20 жовтня у Бельсько-Бялі (Польща) відбувся 18 Міжнародний чемпіонат "Карате-Гран-прі". Вихованець Ніжинської КДЮСШ тренера Сергія Сахути, Артур Сорокін, став одним із переможців української збірної.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: