Завантаження ...
banner

Чернігівку засудили на 7 років за грабіж ... куртки в магазині

Чернігівку засудили на 7 років за грабіж ... куртки в магазині фото

Дівчина вкрала куртку в одному з магазинів торгово-розважального центру Hollywood. За це її позбавили волі на сім років за статтею "Грабіж".

Повідомляє Суспільне

Таке рішення 18 жовтня ухвалив Чернігівський апеляційний суд, йдеться в реєстрі судових рішень. Жінку засудили за частиною 4 статті 186 КК України (грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану).

Три місяці до того, 18 липня, Деснянський районний суд Чернігова ухвалив м'якіший вирок у цій справі: позбавив жінку волі на п'ять років та звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном у два роки.

Але захисник засудженої подав апеляцію, в якій просив вирок суду скасувати та закрити кримінальне провадження за відсутністю складу злочину. Натомість адвокат потерпілої від грабежу та прокурор просили засудити підозрювану до семи років позбавлення волі та відшкодувати 10 тисяч гривень моральної шкоди.

В чому суть справи

Вартість білої куртки, за яку жінка отримала 7 років позбавлення волі, 8 249 гривень. Подія сталася 11 січня 2023 року в магазині у ТРЦ Hollywood.

У суді продавчиня магазину розповіла, що 11 січня до магазину увійшли жінка з донькою та чоловіком, які напередодні, 10 січня, купили в їхньому магазині куртку. Вони хотіли її здати, оскільки вона їм не підійшла за розміром, та попросили повернути гроші. Продавчиня не заперечувала повернути гроші, але необхідної суми у касі не було. Тому вона запропонувала почекати поки зроблять покупку в магазині, тоді вона зможе розрахуватися.

"Однак, обвинувачена відмовилася чекати, бо гроші їм потрібні зараз. Пізніше підійшов чоловік обвинуваченої, який також почав вимагати, щоб їм повернули гроші за куртку. Тоді вона (продавчиня, — ред.) запропонувала цим людям залишити телефон, як тільки будуть кошти, вона їм зателефонує, щоб вони підійшли. Засуджена продовжувала вимагати негайного повернути гроші, а потім вхопила іншу куртку зі стійки з товаром, скрутила та вибігла з магазину".

Продавчиня розповіла, що жінка також забрала із собою куртку, яку хотіла повернути. Вона була чорного кольору. Куртка, яку викрали, була білого.

"Оскільки у базі їхнього магазину була оформлена карта постійного покупця, то пізніше вони зателефонували за номером телефону, який вказаний був при реєстрації цієї карти, запропонували обвинуваченій принести куртку, яка їй не підходить, щоб повернути їй гроші. Але та відмовилася, сказала, що поки не заберуть свою заяву із поліції, вона куртку не поверне. Ця розмова була записана на телефон", — йдеться у рішенні суду.

У суді засуджена розповіла, що вона разом з донькою та чоловіком приїхали в магазин "Бутс" обміняти білу куртку, яку придбали доньці напередодні. Оскільки в магазині їм відмовили, то з білою курткою вони поїхали додому. Від магазину не було надалі жодного телефонного дзвінка, їм нічого не пропонували.

"З переглянутого відеозапису видно, що чоловік окрім білого пакета з написом «Бутс» та чоловічої барсетки нічого іншого в руках не тримав, як і в руках його дружини. При вході до торгівельного центру був тільки цей пакет з якоюсь річчю всередині темного кольору. Коли родина залишала приміщення торгівельного центру, то в руках у жінки була куртка білого кольору, а в руках чоловіка був все той же пакет білого кольору, що вказує на те, що куртка, яку родина мала намір повернути до магазину, вони забрали із собою та винесли з магазину ще одну куртку білого кольору", — йдеться в реєстрі судових рішень.

Який вирок виніс Чернігівський апеляційний суд

Чернігівський апеляційний суд скасував вирок Деснянського районного суду та виключив пом'якшувальні обставини, а саме: вчинення кримінального правопорушення у стані сильного душевного хвилювання, позитивну характеристику обвинуваченої і те, що обвинувачена є самодостатньою, працевлаштованою, має сім`ю і неповнолітню дитину.

Жінку позбавили волі на сім років, також вона має відшкодувати 10 000 гривень моральної шкоди.

Її визнали винною за частиною 4 статті 186 КК України (грабіж, вчинений у великих розмірах чи в умовах воєнного стану або надзвичайного стану). Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Вирок набуває законної сили після його проголошення й може бути оскаржений до Верховного Суду протягом трьох місяців з дня проголошення.

Раніше до кримінальної відповідальності жінку не притягували.

Раніше ми писали: У Чернігові чоловіка зі зламаною ключицею засудили за ухилення від мобілізації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: